Aaron Ramsdale öppnar upp om missfallet

Arsenals målvakt Aaron Ramsdale öppnar upp om en tung tid för familjen.
Han och hans fru var med om ett missfall.
– Det finns verkligen inget sätt att beskriva smärtan, säger han till The Players Tribune.

ANNONS
|

I augusti 2022 meddelade Premier League-målvakten Aaron Ramsdale, 25, och hans partner Georgina Irwin, 26, att de förlovat sig. Fem månader senare fick de ett tungt besked.

Paret, som väntade barn, var med om ett missfall.

– Det finns saker i våra liv som allmänheten inte har någon aning om. Det senaste året har varit en känslomässig berg- och dalbana för mig och min familj, berättar målvakten för sajten The Players Tribune.

Han tar hela historien från början.

– Efter att ha klättrat till toppen av Premier League-tabellen och åkt på mitt första VM fick jag och min fru reda på att vi väntade vårt första barn. Mikel (Arteta, Arsenals tränare) gav mig några extra dagar ledigt efter mästerskapet och då åkte vi på en kort semester. Det var verkligen den lyckligaste tiden i våra liv.

ANNONS

”Finns inget sätt att beskriva smärtan”

Men det finns ett liv före och ett liv efter den resan, berättar han.

– Det finns inget enkelt sätt att säga detta, men jag känner att det är viktigt att folk vet. På flyget hem fick min fru missfall.

– Det finns verkligen inget sätt att beskriva smärtan av den sex timmar långa flygningen tillbaka till London. Inte ens i dag. Jag vill bara att folk där ute ska veta att de inte är ensamma om de går igenom det själva. När vi kom tillbaka berättade jag inte för många människor vad som hände. Bara för min familj, mina lagkamrater och naturligtvis Mikel. Han var fantastisk i allt.

Aaron Ramsdale hyllar sin tränare Mikel Arteta, som fanns där för honom under den tuffa tiden.
Aaron Ramsdale hyllar sin tränare Mikel Arteta, som fanns där för honom under den tuffa tiden. Bild: Kirsty Wigglesworth

Vidare berättar 25-åringen att Mikel Arteta gjorde allt för att han och familjen skulle må bra mitt i det tunga. Trots att Arsenal befann sig i ett titelrace med mycket press utifrån frågade tränaren om målvakten behövde vara ledig.

– Vi är inte alltid överens om allt. Vi har några väldigt florida samtal om fotboll ibland. Men han bryr sig så mycket om sina spelare, och han har alltid min respekt för hur han hanterade vår sorg, säger Aaron Ramsdale.

I juni gick paret ut med nyheten att de väntar barn igen. Senare samma månad gifte de sig.

ANNONS

LÄS MER:Tom Brady investerar i engelsk fotbollsklubb

LÄS MER:Jesper Hussfelt och Robert Perlskog klar för nya kanalen

LÄS MER:Sexistiska kommentarer mot Pia Sundhage efter uttåget i VM

ANNONS