Sexistiska kommentarer mot Pia Sundhage efter uttåget i VM

Brasilien gick inte vidare från gruppen i fotbolls VM. Nu trakasseras förbundskaptenen Pia Sundhage med sexistiska kommentarer, skriver O Globo.

ANNONS
|

Brasilien spelade oavgjort mot Jamaica i gruppspelets sista omgång. 0–0-resultatet innebar att Pia Sundhages Brasilien inte gick vidare till åttondelsfinalen.

Det var första gången på 28 år landslaget inte avancerade från gruppen och efter matchen var det flera rubriker om lagets fiasko.

– De spelade bra, de kämpade hårt och vi kunde inte bryta ner försvaret, sa Pia Sundhage i Viaplays sändning efter matchen.

På sociala medier har svenskan fått ta emot hat:

”En våg av sexistiska och främlingsfientliga attacker sköljde över Pia Sundhages sociala medier”, skriver O Globo enligt Expressen.

O Globo skriver vidare att 63-åringens kommentarsfältet fylldes med kränkande kommentarer.

ANNONS

Pia Sundhage har kontrakt med det brasilianska landslaget till och med 2024.

LÄS MER:Marta hyllas efter VM-sortin: Arvet lever vidare

LÄS MER:Sundhages fiasko: Brasilien ute ur VM

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS