11 000 maratonlöpare diskades – åkte kollektivt

Över en tredjedel av de startande i Mexico City Marathon åkte kollektiv under loppet och diskades, det rapporterar spanska Marca.

ANNONS
|

Med 30 000 startande är Mexico City Marathon ett av världens största maratonlopp.

Nu rapporterar Marca att 11 000 löpare diskades efter årets upplaga. Anledningen? De åkte kollektivt för att gena under loppet.

Enligt arrangören ska man har mottagit klagomål från folk runt om i staden över att flera deltagare använt kollektivtrafiken under loppet.

Skyllde på felspårande gps

Flera av löparna uppgav att det var fel på gps:en som spårar dem, och att det gjorde att tiden blev så bra. Men det gick inte arrangören på. Det är inte heller första gången som Mexico City Marathon diskvalificerar löpare. 2017 blev nästan 6 000 löpare diskade efter att de inte kunnat redogöra för att de hade sprungit hela loppet.

ANNONS

Arrangören har nu gått ut i ett officiellt uttalande där man fördömer händelsen:

”Sportinstitutet i Mexico City vill informera om att man kommer att fortsätta identifiera fall där deltagare har uppvisat ett osportsligt beteende och att man fortsatt kommer att ogiltigförklara deras tider. Det här enastående evenemanget är inte bara en fest för alla invånare i huvudstaden, utan även ett tillfälle att markera de grundläggande värdena för idrott”.

LÄS MER:Magnus och Carl gick i mål – nio år senare

LÄS MER:Häng med GP:s reporter runt Göteborgsvarvet Marathon

LÄS MER:Jorge Vilda får sparken efter VM-guldet

LÄS MER:Boriša Simanić blev av med en njure under VM

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS