Boriša Simanić blev av med en njure under VM

Serbiens landslagsspelare Boriša Simanić skadades allvarligt under gruppspelsmötet mot Sydsudan under basket-VM förra veckan. Simanić tog en skarp armbåge mot överkroppen – och fick operera bort en njure, skriver ESPN.

ANNONS
|

Det var under slutminuterna av onsdagens möte i Manilla som skadan inträffade.

25-årige Boriša Simanić, power forward i det Serbiska landslaget, armbågades av Sydsudans spelare Nuni Omot. Smällen tog hårt och Boriša Simanić fördes akut till sjukhus för operation.

Enligt ESPN blev det komplikationer. Bland annat var det svårt att hitta rätt blodgrupp till Simanić. Flera serbiska spelare ska då ha erbjudit sig att lämna blod till lagkamraten.

Men det slutade inte där. Enligt den serbiske landslagsläkaren Dragan Radovanović fick Simanić genomgå en andra operation på söndagen, där hans ena njure avlägsnades.

Omot: ”Var inte menat som något fult”

Boriša Simanić förväntas vara kvar på sjukhuset i Manilla en tid för att återhämta sig, och missar därmed resten av turneringen.

ANNONS

Nuni Omot har varit ångerfull efter händelsen:

– Jag ber om ursäkt från botten av mitt hjärta till alla som tittade och speciellt till honom, det var inte menat som något fult. Jag hoppas att han kan komma tillbaka så fort som möjligt, säger Omot till ESPN.

Serbien vann matchen mot Sydsudan och närmast väntar Litauen i kvartsfinal i dag, tisdag.

LÄS MER:Basket-VM skrev historia direkt – drog rekordpublik

LÄS MER:Sveriges tuffa uppgift – det här krävs för EM-drömmen

LÄS MER:Janne Andersson: Kunde varit ekonomiskt oberoende

LÄS MER:Här slår stjärnorna ett slag – för barnen på Drottning Silvias sjukhus

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS