Janne Andersson: Kunde varit ekonomiskt oberoende

Saudiarabien har köpt på sig fotbollsstjärnor för miljarder. Under presskonferensen inför EM-kvalet framkommer att även Janne Andersson fått lukrativa förslag från den delen av världen. Som han tackat nej till.
– Jag har fått ett antal bra förfrågningar längs vägen, säger han.

ANNONS
|

Den 8 september gör tränaren Roberto Mancini sin första match som förbundskapten för det saudiska landslaget.

Italienarens nya kontrakt är värt över en miljard kronor, och fick honom att lämna sin roll som förbundskapten för det italienska landslaget tidigare i augusti.

Under presskonferensen om Sveriges stundande EM-kval mot Estland och Österrike får svenske förbundskaptenen Janne Andersson en fråga om hur han själv ser på att gå över på ett liknande kontrakt när ”hans tid är över” (som svensk förbundskapten).

– Nu är nu och jag är så oerhört inne i det här och har inte ens tänkt en tanke på det. Jag har haft ett antal bra förfrågningar på vägen som jag har sagt nej till direkt.

ANNONS

DN: Har det varit av den typen som skulle göra dig och hela släkten ekonomiskt oberoende?

– Hmm... (tyst någon sekund) Ja.

På frågan om varför Janne Andersson tackat nej till kontrakten svarar den svenske förbundskaptenen:

– Jag har det jobbet jag vill ha. Det finns ingenting jag hellre vill göra. Vi vill till EM och det är det vi ska jobba för den här hösten. Sen får vi se vad som händer när den dagen kommer, säger han.

LÄS MER:Sveriges tuffa uppgift – det här krävs för EM-drömmen

LÄS MER:Kvitterade på stopptid – kallas in till EM-kvalet

LÄS MER:Mancini ny förbundskapten i Saudiarabien

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS