DebattTrycket uppifrån gör att även elever med stora kunskapsluckor godkännsSkolans rykte står och faller med elevernas godkända betyg och utdelade gymnasieexamina, skriver Filippa Mannerheim.
Storgöteborgav Magdalena RosenLärare kritiska till effekten av mer tid i lågstadiet Tror inte på förslaget om mer undervisningstid: ”Barnen går bara i skolan en gång”.
Fria ordLärosäten är platser för lärande – inte tyckandeStudenterna får väl göra som alla andra med sin demonstrationsrätt och använda sin fritid och utanför sin arbetsplats, skriver Tomas Thorvaldsson.
DebattSkolan dör långsamt framför våra ögonNedskärningar leder till kunskapstapp, sämre arbetsmiljö för lärare och elever och en ökning av den psykiska ohälsan, skriver Andrea Meiling.
Ledareav Håkan BoströmDags för brottsofferperspektiv i skolanRegeringen vill att stökiga elever lättare ska kunna omplaceras för allas trygghet.
DebattNedskärningarna gör att skolkuratorer får hoppa in som rastvakterAtt använda elevhälsans personal för att kompensera vikariestoppet innebär att elever inte får det stöd de har rätt till, skriver debattörerna.
Boråsav Amanda Samuelsson, Paul WennerholmAlexandra, 36, är regionens bästa lärare – enligt elevernaDelar med sig av sina bästa tips till andra lärare.
DebattPolitiker har riggat skolsystemet för att gynna sig själva och sina kompisarTvå av de mest framträdande personerna när friskolereformen togs fram äger i dag egna skolkoncerner, skriver Marcus Larsson och Åsa Plesner.
Ledareav Håkan BoströmStyret måste ta ansvar för Göteborgs skolorDet duger inte att skylla på andra när man har det högsta politiska ansvaret för Göteborgs skolor.
Fria ordSom rektor har jag aldrig känt mig så hårt pressad förut Nu har gränsen för vad som är rimliga krav passerats, skriver signaturen Rektor.