Spårvagn fastnade i rondell – i Lilla Edet

Carina Berglund var på väg till Lilla Edet för att äta lunch med sin väninna när hon fastnade i en bilkö. När hon tittade mot trafikstoppet blev hon förvånad när hon insåg att det var en spårvagn som orsakat köbildningen.
– Det var nästan som att se en grön elefant, ingen vanlig syn direkt, säger hon.

ANNONS

Det var under torsdagseftermiddagen som en spårvagn fastnade i en rondell i Göta i Lilla Edet. Carina som var på väg från Lödöse till Lilla Edet fastnade i köerna som bildats från rondellen, vilket P4 Väst var först med att rapportera om.

– Jag satt där i kön och såg något blått längre fram. Då tog jag fram mobilkameran och fotade så jag kunde förstora bilden och såg då att det var en spårvagn, säger Carina Berglund.

Hon ringde då sin väninna och berättade att hon skulle bli något försenad till lunchen.

– Hon trodde mig nästan inte. Restaurangen stängde klockan två och hann precis dit till tio i två. Jag berättade för kocken också varför vi var sena och han skrattade bara, säger hon.

ANNONS

Vad tänkte du när du såg spårvagnen?

– Jag såg att den var på en trailer men det var ingen vanlig syn. Jag la upp bilden i en Facebookgrupp och skrev skämtsamt att nu blir det en spårvagnslinje mellan Lilla Edet och Lödöse, säger hon.

Enligt Robert Lindberg, kommunikatör på Göteborgs spårvägar är det inte helt ovanligt att spårvagnar fraktas runt på de svenska vägarna.

– Det är faktiskt ganska vanligt. Dels har vi det här programmet nu när vi skickar spårvagnar upp till Västerås fram och tillbaka. Det är pågående och har hållit på sedan december. Samtidigt befinner vi oss i ett skede där vi får nya spårvagnar från Tyskland med kanske två veckors intervall. Så det är inte ovanligt att man ser spårvagnar på trailers ute på vägarna, säger han till P4 Väst.

LÄS MER:Här tar göteborgarna första turen med nya spårvagnen M33

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS