Explosion i Borås

En explosion inträffade under natten till måndag i området Hulta i Borås. Enligt polisen har en entréport till ett lägenhetshus sprängts sönder. Polisen spärrade av platsen och nationella bombskyddet var på plats.

ANNONS
|

Larmet om explosionen kom in vid 01.44 natten till måndag.

– Det har skett en explosion utanför ett trapphus på Hulta, säger Anders Vikström, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Enligt polisen var det en entréport till ett lägenhetshus som hade sprängts sönder.

– Det har varit någon form av detonation som inträffat. Vi har nationella bombskyddet på plats nu som ska undersöka vad som har hänt, säger Sara Lundh, vakthavande befäl vid polisen i region Väst vid 03.20.

Polisen har upprättat en anmälan om grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Ingen misstänkt person är gripen i nuläget.

ANNONS

Under natten har polisen genomfört dörrknackning i närområdet och förhört vittnen.

Huset utrymdes inte

Polis och räddningstjänst har konstaterat skador i trapphuset men det dröjde innan man kunde undersöka byggnaden närmare.

– Innan bombskyddet har sagt att det är säkert att gå in så har vi inte kunnat gå allt för nära. Men vad jag vet så är det endast porten som har sprängts sönder. Vi har inte fått några uppgifter på att det skulle vara några personskador utan endast materiella skador, säger Sara Lundh.

Har man utrymt bostadshuset?

– Nej, jag förstår det som att man anser det säkrast att de boende i huset håller sig inne i sina lägenheter. Vi vill inte ha någon som rör sig i trapphuset, säger Sara Lundh.

Vid 04.30 meddelade polisen att nationella bombskyddet var klara på platsen.

– Vi vet inte än vad det är som har detonerat. Men vi är på plats fortfarande och våra tekniker kommer att undersöka det närmre under morgondagen, säger Sara Lundh.

ANNONS