Den amerikanske journalisten Tucker Carlson säger att han inom kort ska intervjua Rysslands president Vladimir Putin.
Den amerikanske journalisten Tucker Carlson säger att han inom kort ska intervjua Rysslands president Vladimir Putin. Bild: Lynne Sladky

Tucker Carlson ska intervjua Putin

Den amerikanska journalisten Tucker Carlson skriver på X att han snart ska intervjua den ryska presidenten Vladimir Putin på plats i Moskva.
– Vi är inte här för att vi älskar Vladimir Putin, vi är här för att vi älskar USA, säger han.

ANNONS
|

Den amerikanska konservative medieprofilen Tucker Carlson uppger på X att han ska intervjua den ryska presidenten Vladimir Putin på plats i Moskva.

– Vi är inte här för att vi älskar Vladimir Putin, vi är här för att vi älskar USA, säger han i ett videoklipp på X.

Under de senaste dagarna har uppgifter florerat om att Tucker Carlson synts till i Moskva och att han skulle vara där i syfte att intervjua Putin.

– Vi kan knappast förväntas ge information om utländska journalisters rörelse, sade Putins talesperson Dmitry Peskov när han tillfrågades om spekulationer om huruvida Carlson var i Ryssland för att intervjua den ryske presidenten.

ANNONS

Elon Musk har ”lovat” att inte censurera

Tucker Carlson säger i videoklippet att anledningen till intervjun är att kriget i Ukraina håller på att omdana världen och att många amerikaner är så dåligt informerade att de inte förstår vad som pågår vare sig i Ryssland eller i Ukraina.

Carlson kritiserar också amerikanska medier för hur de har bevakat kriget i Ukraina och menar samtidigt att de inte skildrat den ryska sidan.

Tucker Carlson säger att X-ägaren Elon Musk lovat att inte censurera intervjun när den väl publiceras på på plattformen, vilket "västerländska regeringar" kommer att försöka göra enligt honom.

Kritiseras efter beskedet

Beskedet har från vissa mötts av skarp kritik på sociala medier. Den amerikanska journalisten och författaren Anne Applebaum kritiserar Carlson för hans påstående om att amerikanska journalister inte varit intresserade av att intervjua Putin och ge hans bild.

”Många journalister har intervjuat Putin, som dessutom frekvent håller välbevakade tal. Carlsons intervju är annorlunda eftersom han inte är journalist, han är en propagandist, med en historia av att hjälpa autokrater att dölja korruption”, skriver hon på X.

Även CNN-journalisten Christiane Amanpour har reagerat på samma uttalande.

”Tror Tucker verkligen att vi journalister inte har försökt intervjua president Putin varje dag sedan hans fullskaliga invasion av Ukraina? Det är absurt – vi kommer att fortsätta att be om en intervju, precis som vi har gjort i flera år nu”, skriver Amanpour på X.

ANNONS

Tucker Carlson är mest känd för sitt förflutna som omstridd och kontroversiell programledare på Fox News, ett jobb han sparkades från våren 2023. Under tiden på Fox var hans program Tucker Carlson Tonight ett av landets mest sedda på tv.

Sedan han sparkades från Fox News har Tucker Carlson börjat sända en egen show på sociala medier-plattformen X.

LÄS MER:Hon pekas ut som Trumps möjliga vicepresidentkanditat

LÄS MER:Domstol: Trump har inte immunitet

LÄS MER:Därför stormar det i de amerikanska tv-kanalerna

LÄS MER:Fox-profiler kan hänga löst efter dyr förlikning

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS