Fox nyhetsredaktion var först med att meddela att Joe Biden vunnit en av de avgörande delstaterna, Arizona, i presidentvalet. Det ledde till turbulens inom tv-bolaget som stod bakom Donald Trump. Flera av de ansvariga för nyhetsarbetet fick lämna och Fox stjärnor, med egna program, hamrade in Trumps felaktiga budskap att valfusk var orsaken till att han förlorat omvalet.
Och Fox profiler gick längre än så. De påstod att Dominion, företaget som tillverkat röstningsmaskinerna, manipulerat dem så att röster på Trump i stället hamnat hos Joe Biden.
Problemet för programledarna Tucker Carlson och Laura Ingraham var att de inte trodde på vad de själva sade. Av interna mejl mellan dem framgår att de kallade Trumps advokater Rudy Giuliani och Sidney Powell för "idioter" och andra okvädningsord och Carlsson skrev även att han avskydde Trump. Ägaren Rupert Murdoch medgav att han inte trodde att valet var " stulet" från Trump.
Men profilernas kampanjer fortsatte ändå. Det handlade, enligt kritikerna, om att Fox ville stärka sina tittarsiffror och tjäna pengar på lögnerna.
Åtta miljarder i skadestånd
När Dominion stämde Fox var tv-bolagets inledande försvar att det handlade om yttrandefrihet och att åsikterna om valfusk var just åsikter som vidarebefordrades och ingenting annat. Men när mejlen mellan programledarna dök upp blev situationen svårare att hantera. Rättegången var just på väg att inledas i tisdags när den sköts upp 2,5 timmar. Fox och Dominion gjorde upp utanför rättegångssalen och det blev en dyr historia för tv-bolaget. Dominion erkändes ett skadestånd på drygt åtta miljarder kronor, det största någonsin i mediehistorien.
Trots att Dominion krävt dubbelt så mycket var det en stor framgång som företagets advokater talade om som en seger för demokratin och mot desinformation och medvetna lögner.
För Fox är det inte heller slut ännu. Ytterligare ett teknikföretag, Smartmatic, har lämnat in en stämningsansökan på svindlade 2,7 miljarder dollar.
Till det kommer att även Rudy Giuliani och Sidney Powell kan komma att ställas inför rätta. Dominion har även stämt bland andra tv-bolaget Newsmax för att medvetet ha spritt lögner om valet.
I uppgörelsen mellan Dominion och Fox finns ingen ursäkt eller direkt erkännande men pengarna talar, enligt Dominons advokater, för sig själva. Ingen betalar åtta miljarder kronor utan orsak. Fox har dock i ett kort uttalande medgivit att det funnits felaktiga uppgifter i sändningarna.
Nedtonade profiler
Hur tv-profilerna Tucker Carlson och Laura Ingraham ska hanteras är ännu inte känt. Båda har tonat ned sig påtagligt sedan deras interna mejl blev offentliga i samband med Dominions stämning.
Tucker Carlson har noga format sin framtoning som inte bara programledare och kommentator utan även som en möjlig framtida politiker med presidentambitioner. Hans frammarsch började på allvar då Rupert Murdoch gav den tidigare stjärnan Bill O’Riley sparken sedan anklagelser om sexuella trakasserier blev kända. Dessförinnan hade Murdoch hållit O´Riley om ryggen och sett till att flera andra kvinnor betalats för sin tystnad.
Även Murdochs nära vän, Fox vd och styrelseordförande, Roger Ailes fick lämna sedan också han anklagats för sexuella trakasserier.
Fox är redan inne i ett generationsskifte där Murdoch överlämnat det operativa till familjemedlemmar och där strategin är att bredda Fox utanför den i huvudsak konservativa basen. Fox är det största kabel-tvbolaget i USA men i tittarsiffror för nyheter handlar det ändå om blygsamma 2,2 miljoner på bästa sändningstid enligt mätningar i februari i år. MSNBC har omkring hälften och CNN ligger på tredje plats.
Fortfarande har de etablerade tv-kanalerna NBC, CBS och ABC ledningen totalt sett men med Fox på fjärde plats. Alla har det senaste året tappat tittare och toppnoteringen ligger kring fem miljoner.
Fox har råd att betala åtta miljarder i skadestånd till Dominion. Men inte att tappa ytterligare i anseende.
LÄS MER:Rapporterade om att valet var riggat – måste betala åtta miljarder kronor