Trump saknas på lista över rika – kräver ursäkt

Forbes Magazine listade de 400 rikaste amerikanerna förra veckan. En person som saknades på listan för andra gången sedan 1990 var expresidenten Donald Trump. Något som fick Trump att se rött – och nu kräver han en ursäkt från Forbes.

ANNONS
|

Forbes Magazine är känd för mycket, bland annat att tidningen listar vilka det är som har väldigt väldigt mycket pengar i USA. Och i förra veckan var det dags igen: de 400 rikaste personerna i USA listades upp. Rikast var entreprenören Elon Musk som rönt rubriker med sitt övertagande av Twitter 2022. På andra plats kom Amazonbossen Jeff Bezos.

Men en person saknades. En person som är van vid rubriker och att associeras med de rikaste i landet. Den tidigare presidenten Donald Trump är inte bland de 400 rikaste amerikanerna. Enligt Forbes har hans förmögenhet minskat med 600 miljoner dollar, rapporterar The Guardian.

ANNONS

Hela listan har fått Donald Trump att se rött och nu kräver han en ursäkt av Forbes.

”Jag kräver härmed en fullständig ursäkt från det misslyckade Forbes Magazine,” skrev Donald Trump på sin egna sociala plattform Truth Social under onsdagen.

Andra gången på 32 år

Det är för andra gången sedan 1990 som Donald Trump inte platsar på Forbes lista över de rikaste. Senaste gången han saknades på listan var 2021.

Enligt Trump, som hoppas åter igen bli president i valet 2024, så saknas han på listan på grund av ”väldigt dumma skribenter som har tillsatts för att sätta dit” honom.

Bland annat pekar Donald Trump i sina inlägg på sociala medier ut skribenten Dan Alexander för att ha skrivit falska artiklar om honom. Skribenten i fråga besvarade Donald Trumps anklagelser på plattformen X.

”Hej, Donald Trump, om du vill peka ut en enda felaktig fakta i några av artiklarna jag skrivit om dig – eller i boken jag skrivit om dig – så fritt fram. Under tiden så kommer jag att fortsätta att rapportera, och noga faktagranska varje ord jag publicerar.”

LÄS MER:Bilden om affärsmannen Trump på spel i New York

LÄS MER:Kampen om budgeten blev ett republikanskt inbördeskrig

LÄS MER:Var är Melania Trump?

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS