Aleksej Pusjkin reagerade hånfullt efter krigsvarningar från ÖB och civilförsvarsministern.
Aleksej Pusjkin reagerade hånfullt efter krigsvarningar från ÖB och civilförsvarsministern. Bild: Adam Ihse/Mikhail Metzel

Ryska hånet efter svenska krigsvarningen

Både överbefälhavare Micael Bydén och civilförsvarsminister Karl-Oskar Bohlin har varnat svenskarna för att det kan bli krig i Sverige. Nu reagerar Aleksej Pusjkov, ordförande för informationsutskottet i ryska senaten, hånfullt på varningarna.
”I åratal har de pratat om att Ryssland ’förbereder att erövra Göteborg’ och annat nonsens”, skriver han på Telegram.

ANNONS
|

På sin Telegramkanal ägnar sig Aleksej Pusjkov åt att kritisera USA, Europa, mångkultur och ”allt vad Madonna förkroppsligar”. Efter ÖB Micael Bydéns uttalanden om att svenskar måste förbereda sig för krig och civilförsvarsminister Carl-Oskar Bohlins varning om att det kan bli krig i Sverige så har ordföranden i den ryska senatens informationsutskott nu siktat in sig på Sverige.

”Det kliar i fingrarna”, skriver han, och fortsätter:

”Sverige är ett av de främsta länderna i Europa i termer av antirysk propaganda. Ryska ubåtar har fiskat där i många år, och för vissa har det här blivit den främsta sysselsättningen i livet.”

ANNONS

Pusjkov går vidare med att ta upp Göteborg som ett exempel.

”I åratal har de pratat om att Ryssland ’förbereder att erövra Göteborg’ och annat nonsens. Det verkar vara deras sätt att ge Sverige en geopolitisk betydelse som det inte har. Ibland verkar det som att viss svensk militärpersonal, såväl som journalister, nästan drömmer om krig. Tydligen kan de inte slappna av sedan förlusten vid Poltava.”

LÄS MER:Ministern: Alla måste bidra om kriget kommer

LÄS MER:ÖB: Det är slut på bekvämligheten

LÄS MER:Så styrs Sverige om kriget kommer

LÄS MER:Han leder de svenska styrkorna i händelse av krig

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS