Ungerns premiärminister Viktor Orban talar i Ungerns parlament. Det återstår att se om han och regeringens representanter dyker upp till oppositionens extrainkallade möte den 5 februari.
Ungerns premiärminister Viktor Orban talar i Ungerns parlament. Det återstår att se om han och regeringens representanter dyker upp till oppositionens extrainkallade möte den 5 februari. Bild: Szilard Koszticsak

Oppositionen: Ungern röstar om Sverige i Nato 5 februari

Den 5 februari vill den ungerska oppositionen rösta om svenskt medlemskap i Nato, det rapporterar Sveriges Radio Ekot. Ett möte ska ha extrainkallats i parlamentet, som egentligen har stängt.

ANNONS
|

Det är det ungerska socialistpartiets Tamas Harangozo som Ekot pratat svenskt medlemskap i Nato med. Enligt uppgift är Ungerns oppositionspartier frustrerade över att landets regering inte kommer med klara besked gällande Natoansökan.

Det ungerska parlamentet har stängt för semester men trots det har oppositionen nu kallats till en extra omröstning, enligt Harangozo. Denna ska alltså äga rum om nio dagar, den 5 februari.

Det återstår dock att se om omröstningen blir av, eftersom det enligt Harangozo inte ser ut som att regeringens ledamöter kommer komma dit. Gör de inte det kan omröstningen enligt lag inte genomföras, rapporterar Ekot.

ANNONS

LÄS MER:Efter Natokravet: USA säljer F16 till Turkiet

LÄS MER:Stoltenberg: Ungern säger ja i februari

LÄS MER:Erdogan gick före – sätter extrem press på Orbán

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS