Arkivbild. Norrmannen hade precis köpt en Lamborghini Huracan Spyder, samma modell som på bilden, när han stoppades för ”vanvettskörning” i Danmark.
Arkivbild. Norrmannen hade precis köpt en Lamborghini Huracan Spyder, samma modell som på bilden, när han stoppades för ”vanvettskörning” i Danmark. Bild: Jens Meyer

Norrman körde för fort – blir av med Lamborghini

Den 32-årige norrmannen körde hem sin splitternya Lamborghini från Tyskland och tryckte plattan i mattan genom Danmark. Det skulle han inte ha gjort. Färden, som gick i 228 kilometer i timmen, bestraffas med fängelse, indraget körkort – och nu ska den beslagtagna sportbilen säljas på auktion.

ANNONS
|

Norrmannen hade precis köpt en Lamborghini Huracan Spyder för runt 3 miljoner kronor i Tyskland. På väg hem till Norge i februari blev gaspedalen lite väl tung, skriver danska Tv2. Det gick i minst 228 kilometer i timmen på den danska motorvägen.

Det skulle föraren inte ha gjort. I mars förra året trädde nämligen en ny lag i kraft som ger polisen möjlighet att beslagta och konfiskera fordon vid ”vanvettskörning”, bland annat om man kör över 200 kilometer i timmen.

Han dömdes hårt i första instans: Tjugo dagars fängelse, indraget körkort, inreseförbud till Danmark i sex år – och bilen konfiskerades.

ANNONS

– Jag är chockad, det är rätt och slätt stöld, säger 32-åringen, som till vardags driver en bilverkstad i Stavanger och hade sparat till bilen i många år, till Tv2 när domen föll.

Auktioneras ut av polis

Han nekade till att ha kört så fort som polisen påstod, och lovade att överklaga domen.

– Tjugo dagars fängelse och inreseförbud är inga problem. Men för att staten ska beslagta en bil värd två-tre miljoner kronor är alldeles för hårt. Det är mycket pengar. Pengar jag har jobbat för, sa han till TV2 Nord då.

Nu har Vestre landsret fastställt domen. 32-åringen får inte tillbaka sin bil och kan nu se tillbaka på ett ovanligt dyrt och kortvarigt bilköp. Den som har ett par miljoner över och vill äga en Lamborghini får chansen att buda när den auktioneras ut av polisen i Hjørring.

LÄS MER:Knivman nedskjuten i Köpenhamn

LÄS MER:Dansk tar med handboll till rymden

LÄS MER:Paludan portad från "danska Almedalen"

ANNONS