Rasmus Paludan. Bild tagen i Stockholm i vintras.
Rasmus Paludan. Bild tagen i Stockholm i vintras. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Paludan portad från "danska Almedalen"

Provokatören Rasmus Paludan portas från Folkemødet, Danmarks motsvarighet till Almedalsveckan. Bornholmspolisen har beslutat att han inte får komma i närheten av evenemanget.

ANNONS
|

Den högerextreme politikern, känd för sina provokativa koranbränningar i bland annat Sverige, får inte befinna sig "i och omkring arrangemangsområdet i och omkring Allinge" på Bornholm. Detta enligt polisens beslut som Paludan själv har lagt ut på Facebook. Ordern gäller från onsdag klockan 07 till söndag klockan 12 denna vecka.

Folkemødet på Bornholm är en junitradition sedan 2011, startad med inspiration från Almedalsveckan i Sverige. Rader av politiker, företag och organisationer deltar, däribland statsminister Mette Frederiksen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS