Joe Biden: Planerar att ställa upp i presidentvalet 2024

Joe Biden planerar att ställa upp för omval i presidentvalet 2024, säger han i The Today Show i NBC. Än så länge är det dock inte officiellt förkunnat att presidenten kommer kandidera.

ANNONS
|

Det är i en intervju med Al Roker, i NBC:s The Today Show, som USA:s president Joe Biden lämnar beskedet om presidentvalet 2024:

”Jag planerar att ställa upp Al, men vi är inte redo att berätta det än”, säger Joe Biden.

Den sittande presidenten har suttit på posten sedan 2021, och mycket pekar nu alltså på att han är beredd att kandidera för omval. Bland motkandidaterna finns en annan tidigare president, Donald Trump, som redan i november meddelade att han vill tillbaka till Vita huset.

Det har heller inte klivit fram någon utmanare till att bli Demokraternas kandidat i presidentvalet nästa år. Andrew Bates, pressekreterare i Vita huset, har sagt att Joe Bidens primära fokus är att genomföra den politik han gick till val på 2020.

ANNONS

– Det har aldrig funnits någon tidsram för när han ska meddela sin kandidatur, säger Andrew Bates, rapporterar NBC.

LÄS MER:Klockan tickar för Joe Bidens kandidatur

LÄS MER:Donald Trump inför rätta: ”Känns overkligt”

LÄS MER:Biden: Söker inte konflikt med Iran

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS