FN:s människorättsråd kallar till extramöte på begäran av Pakistan efter den senaste tidens koranbränningar i Europa, bland annat i Sverige.
FN:s människorättsråd kallar till extramöte på begäran av Pakistan efter den senaste tidens koranbränningar i Europa, bland annat i Sverige. Bild: Johan Nilsson/TT

Extrainsatt FN-möte efter koranbränningar

FN:s människorättsråd kallar till extrainsatt möte efter ”koranbränningarna i Europa”. Mötet ska hållas de närmaste dagarna.

ANNONS
|

Pascal Sim, talesperson för människorättsrådet, säger att man under mötet ska diskutera den ”alarmerade ökningen” av planerade och offentliga handlingar som ger uttryck för religionshat.

Mötet sker enligt Pascal Sim på begäran av Pakistan, på uppdrag av ett antal medlemmar av Islamiska konferensorganisationen (OIC).

Beskedet kommer efter förra veckans koranbränning utanför Stockholms moské. Händelsen har skapat reaktioner över hela världen, bland annat har UD och påve Franciskus fördömt koranbränningen.

– Jag känner mig arg och äcklad över dessa handlingar, sade påve Franciskus till Al Ittihad enligt Reuters.

FN:s människorättsråd är en internationell organisation under Förenta nationerna med uppgift diskutera frågor om brott mot de mänskliga rättigheterna. Rådet har funnits sedan 2006 då det ersatte den tidigare kommissionen för mänskliga rättigheter.

ANNONS

LÄS MER:Koranbränningarna: Detta har hänt

LÄS MER:Efter koranbränningen: "Ändra ordningslagen"

LÄS MER:Expert: Koranbränning kan strida mot lagen

LÄS MER:Experten: Fel av UD att fördöma koranbränningen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS