Ett EU-tåg körde fel och hamnade vid Disneyland i stället för Strasbourg. Tåget på bilden är, tro det eller ej, ett helt annat tåg.
Ett EU-tåg körde fel och hamnade vid Disneyland i stället för Strasbourg. Tåget på bilden är, tro det eller ej, ett helt annat tåg. Bild: Catherine Gaschka

EU-tåg åkte fel – politikerna hamnade i Disneyland

Margaret Thatcher kallade en gång EU-parlamentet för ett ”Musse Pigg-parlament”. Kanske var det närmare sanningen än någonsin under måndagen, då ett tåg proppfullt med EU-parlamentariker och tjänstemän av misstag hamnade i Disneyland efter en felsväng på väg mot Strasbourg.

ANNONS
|

Varje månad chartrar EU tåg för att parlamentsledamöter och tjänstemän ska kunna ta sig mellan EU:s två säten i Bryssel och Strasbourg. Det är ett månatligt projekt som kostar omkring 5 miljoner euro om året – en del av de omkring 100 miljoner euro det årligen kostar att ha parlamentet i Strasbourg i stället för i Bryssel, enligt flera rapporter som undersökt frågan.

Under måndagen lämnade ett av EU-tågen Bryssel-Midi i riktning mot Strasbourg. Allt var frid och fröjd, men efter att tåget hade lämnat flygplatsen Charles de Gaulle hände något som inte får hända ett tåg – det körde fel.

ANNONS

Såg ”Space mountain”

I stället för att fortsätta mot Strasbourg rullade tåget mot Varne la Vallée Chessy, där Disneyland ligger, rapporterar Politico.

”Team Disneyland”, skrev den nederländska parlamentsledamoten Samira Rafaela som kommentar till ett foto hon laddade upp på X, där hon ses i tågets kafévagn tillsammans med ledamoten Mohammed Chahim.

– Vi kunde tyvärr inte ta oss ut, sa en annan tjänsteman, som från sin plats kunde se toppen på den kända berg-och-dalbanan ”Space mountain” till Politico.

Lokföraren fick gå till andra änden av tåget för att kunna vända på steken och köra vidare mot Strasbourg. Bara 45 minuter försenad.

LÄS MER:Tyskland förbereder för fler gränskontroller

LÄS MER:Ökat EU-stöd för civila hjälpinsatser i Gaza

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS