Gränsen mellan Tyskland och Polen. Arkivbild.
Gränsen mellan Tyskland och Polen. Arkivbild. Bild: Bernd Wuestneck/DPA/AP/TT

Tyskland förbereder för fler gränskontroller

ANNONS
|

Den tyska regeringen förbereder för nya kontrollstationer vid landets gränser mot Polen, Tjeckien och Schweiz och ska anmäla detta till EU-kommissionen, rapporterar Die Welt.

Enligt uppgifterna ska registreringen vara i förebyggande syfte, för den händelse att vissa länder skulle skicka fler migranter vidare till Tyskland.

Uppgifterna kommer från källor inom regeringspartiet SPD och inrikesdepartementet, skriver tidningen.

Inrikesminister Nancy Faeser (SPD) ska under måndagen träffa kollegor från de tre grannländerna för att diskutera frågan.

Inom Schengenområdet måste länder meddela beslut om gränskontroller till EU. I nuläget har Tyskland endast fasta kontroller vid gränsen mellan Bayern och Österrike. De infördes 2015 och har sedan dess förlängts varje halvår.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS