Silvio Berlusconi, partiledare för Forza Italia och tidigare italiensk premiärminister, har väckt starka känslor efter att han lovat spelarna i AC Monza prostituerade om de vinner.
Silvio Berlusconi, partiledare för Forza Italia och tidigare italiensk premiärminister, har väckt starka känslor efter att han lovat spelarna i AC Monza prostituerade om de vinner. Bild: Gregorio Borgia

Berlusconi lovade spelarna prostituerade om de vinner

Silvio Berlusconi har ännu en gång rört upp känslor med sina uttalanden. Under en julfest med hans fotbollslag AC Monza dinglade han en morot framför spelarna för att motivera dem – han lovade ”en buss full med horor” om de lyckades vinna sin nästa seriematch. Ett ”mansskämt”, enligt Berlusconi, som viftar bort kritikstormen.

ANNONS
|

Det är inte första gången den tidigare premiärministern kommer med misogyna uttalanden, och det är inte första gången 86-åringen gör folk förbannade. När han under en julfest med laget AC Monza, som Berlusconi äger, lovade spelarna en ”buss full med horor” om laget vinner sin nästa match lät kritiken inte vänta på sig.

– Berlusconi lever i sina minnen. Han har ännu inte förstått att tiden då han kunde förnedra och köpa kvinnor är förbi. Idag förringar vissa skämt bara dem som drar dem. Och de påminner oss alla om att Berlusconi har ett stort ansvar när han odlar machobilden av kvinnor som priser eller jakttroféer, säger senatorn Julia Unterberger från Sydtyrolska folkpartiet, rapporterar Der Standard.

ANNONS

”Kommer aldrig vänja oss”

Före detta parlamentsordföranden Laura Boldrini kallade Berlusconis ord för ”en skam”, särskilt eftersom de kommer från en partiledare från regeringskoalitionen. Hon fick medhåll av ställföreträdande ordföranden från vänsterpartiet Alleanva Verdi e Sinistra, Marco Grimaldi.

– Han är senator, tidigare premiärminister och för bara ett par månader sedan kandidat till presidentämbetet. Berlusconi är en skam för alla italienare. Vi kommer aldrig vänja oss vid den här kvinnofientligheten och vulgariteten, säger han.

Enligt Ilaria Donatio, en av toppolitikerna från oppositionspartiet Piu Europa, har Berlusconi ett problem med kvinnor.

– Han visar gärna upp hur mycket han älskar dem, men i verkligheten har han alltid föraktat dem, säger hon.

Berlusconi slår ifrån sig kritiken. Att hans ”mansskämt” har lockat fram sådan upprördhet visar bara ”den totala bristen på humor” hos hans kritiker, säger han enligt Der Standard.

LÄS MER:Berlusconis vänskap med Putin ett problem för nya regeringen

LÄS MER:Efter dödliga skredet – nu rasar debatt om svartbyggen i Italien

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS