Åtta knivhuggna och hundratals gripna under karneval i London

Årets upplaga av den färggranna karibiska Notting Hill-karnevalen samlade miljontals besökare. Men måndagskvällen blev stökig, där åtta personer knivhöggs i separata attacker och hundratals personer greps för olika brott.

ANNONS
|

Under söndagen och måndagen pågick den årliga Notting Hill-karnevalen i London, där uppemot två miljoner människor beräknas ha samlats för att se den färgsprakande paraden och uppträdanden.

Karnevalen är en av de största stadsfestivalerna i London och är till för att fira den karibiska kulturen och befolkningen.

Men årets upplaga blev en stökig sådan, där åtta personer blev knivhuggna och hundratals gripna för diverse bråk. Två personer är kvar på sjukhus på tisdagen efter att ha knivhuggits.

En 29-årig man är i ett kritiskt tillstånd efter att han blivit knivskuren på måndagskvällen, rapporterar Sky News. En 19-åring skadades allvarligt i en annan knivskärning, men läget ska vara stabilt.

ANNONS

Ytterligare sex andra män skadades i olika knivhuggningar på måndagen.

Hundratals gripna för olika brott

Under festivalens två dagar grep polisen 275 personer, varav över hälften av dem greps under måndagen. Det som personerna misstänks för varierar från allt från vapeninnehav, sexuella övergrepp, våld mot tjänsteman och narkotikainnehav.

Ade Adelekan, som ansvarade för polisoperationen, säger att karnevalen har en stor betydelse för Londons kulturliv och att den överväldigande majoriteten av de som kom haft en positiv upplevelse.

– Men vi kan inte ignorera knivvåldet, de sexuella övergreppen och attackerna mot poliser som vi har sett, säger Ade Adelekan, rapporterar BBC.

– Såsom vi brukar göra efter en större operation kommer vi att granska händelserna under de senaste två dagarna och noggrant överväga vad som kan behöva förändras under kommande år.

LÄS MER:Trots protester: Hela London nu "ultramiljözon"

LÄS MER:Flygproblem över hela Storbritannien

LÄS MER:Stulna föremål återfunna av British Museum

ANNONS