Cher säljer sitt unika lyxhus i Malibu

LYXHUSET: Musikikonen Cher säljer sitt stora och lyxiga hem i Malibu. Huset har utsikt över Stilla havet, är inrett av familjen Kardashians favoritinredare Martyn Lawrence Bullard och innehåller bland annat ett venetianskt marmorräcke från 1700-talet. Dessutom finns ett klimatkontrollerat rum för stjärnans 100 peruker.

ANNONS
|

Världsstjärnan och musikikonen Cher har i flera år försökt sälja sitt lyxiga Medelhavsinspirerade palats i Malibu. Det ryktades ett tag att kändisparet Jay-Z och Beyoncé var sugna på ett köp, men det blev inget för dem. Nu är huset ute på marknaden igen och då sänkt med nästan 100 miljoner kronor jämfört med senast det låg ute.

Cher byggde fastigheten under fem års tid och hon snålade inte med slantarna när hon byggde och inredde det. Kalksten och marmor importerades från Italien och Frankrike, det finns handgjorda bronsdörrar, kaklet kom från Spanien och Marocko, och ett venetianskt marmorräcke från 1700-talet köptes. År 1999 var det klart och dags för inflyttning. Inspirationen till huset ska ha kommit från Venedig.

ANNONS

Chers hem är på 1 200 kvadratmeter fördelade på tre våningar, har nio badrum och sju sovrum.

Master suite har inretts i siden och med en säng från 1920-talet, som en gång ägdes av Rudolph Valentino och Natacha Rambova. Huset har också ett meditationsrum, ett badrum i hamamstil och två walk-in-closets – varav en av dem också fungerar som ett säkerhetsrum.

I sovrummets entré har Cher placerat alla sina priser, där står bland annat en Oscar, en Grammy och flera Golden Globes.

Kändisarnas inredare Martyn Lawrence Bullard har inrett Chers hus

I det stora huset finns också en inbjudande matsal med havsutsikt, flera vardagsrum, hemmabio, kontor, frukostrum, gym inomhus och utomhus och ett klimatkontrollerat rum för hennes närmare 100 peruker. Husets kök går i vitt med mörkt trägolv och välvda fönster. Öppna spisar finns bland annat i hennes sovrum, i ett vardagsrum och i gästhuset.

Inredningen flörtar lite med Asien, södra Europa och Marocko och består bland annat av unika konstverk, antikviteter och snidade marockanska skärmar. Mannen bakom den unika inredningen är kändisarnas inredare Martyn Lawrence Bullard, som inrett hem åt till exempel Kourtney Kardashian, designparet Hilfiger, Ellen Pompeo, Kylie Jenner, Kid Rock, Khloé Kardashian, och supermodellen Alessandra Ambrosio.

Rummen i hemmet har inretts med höga välvda fönster och enligt ägaren själv ska alla rum ha någon form av utsikt över Stilla havet som ligger ett stenkast från huset. De har också utsikt över innergården med palmer, en stjärnformad fontän och infinitypoolen.

ANNONS

40 palmer på tomten

Vid poolen ligger en stor uteplats under tak. Därifrån tar man trappan ner för ett dopp eller för att sätta sig i jacuzzin. Vill man inte sitta där finns fler uteplatser och balkonger. Huset ligger högt upp på en klippa, utan grannar och är omgärdat av en hög häck, så det är inte mycket insyn i Hollywoodstjärnans hus.

På tomten ska det finnas cirka 40 palmer, och majoriteten av dem ligger vid tennisbanan, som ger delar av den en skön skugga.

Hemmet är stort och inbjudande och passar för middagar och fester. Cher själv har sagt att hon ofta haft intima middagar i matsalen och större fester på innergården och vid poolen.

Vill man bo som en av världens största musikstjärnor är priset på huset nu 770 miljoner kronor. Alltså 100 miljoner billigare än för en kort tid sen.

Mäklare är Robert Kass och Drew Fenton på Carolwood Estates.

LÄS MER:Huset i Palm Springs är en färgbomb – nu är det till salu

LÄS MER:Prinsessan Madeleine flyttar hem – nu säljer hon huset i Florida

LÄS MER:Jennifer Lopez säljer sitt lyxhus i Bel Air

LÄS MER:Doftljusgrundarens hem är till salu – är som ett mindre Disneyland

ANNONS