Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

68 kattdjur omhändertagna från Tiger King-djurparken

68 stora kattdjur från den djurpark som förekommer i Netflixserien ”Tiger King” har omhändertagits, skriver The Guardian. Djuren misstänkts ha vanvårdats och ägaren ska ha hotat inspektörer.

Enligt den drygt 50-sidor långa affidavit som åklagare lämnat in ska en jaguar, sju lejon, 15 lejonhybrider och 46 tigrar ägda av Jeff Lowe och hans fru Lauren ha vanvårdats på en djurpark i Wynnewood i delstaten Oklahoma. Paret misstänkts nu för brott mot lagen Endangered Species Act, som bland annat är tänkt att skydda utrotningshotade arter.

En affidavit är en skriftlig redogörelse som lämnas in till en myndighet i en rättslig angelägenhet. Den betraktas som ett vittnesmål och är därför edsvuren.

LÄS MER: Efter Netflixsuccén "Tiger King" – så behandlas djuren i svenska djurparker

Jeff Lowe är tidigare affärspartner till Joe Exotic, huvudpersonen i Netflix-serien ”Tiger King”. Lowe själv förekom också i serien.

Joe Exotic avtjänar långt fängelsestraff

Paret ska bland annat att underlåtit att anställa veterinärer för att säkerställa djurens välmående. Flera av djuren hade skelettsjukdomar till följd av kalciumbrist efter dålig mathållning. Flertalet inspektioner har också gjort gällande att inhägnaderna varit för små och saknat ställen att ta skydd på vid dålig väderlek.

LÄS MER: Tiger från mordmisstänkt man återfunnen

Enligt affidaviten ska Jeff Lowe även ha hotat inspektörer som besökt djurparken.

Joe Exotic, vars riktiga namn är Joseph Maldonado-Passage, sitter för närvarande av ett 22-årigt fängelsestraff för att ha försökt leja en torped för att mörda sin rival djurrättsaktivisten och zooägaren Carole Baskin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.