Tiger från mordmisstänkt man återfunnen

En bengalisk tigerunge som spritt skräck i Houston i Texas under en veckas tid har återfunnits av polis. Tigern, som heter India, har tillhört en mordmisstänkt man.

ANNONS
|

Den bengaliska tigerungen India skymtades tassa omkring i ett bostadsområde i västra Houston för en vecka sedan. Boende som såg det vilda kattdjuret larmade polisen, men innan de anlände fördes tigern in i en bil och kördes iväg.

Polisen fann senare mannen i hans bostad och grep honom för smitning. Tigern var däremot spårlöst borta. Mannen hade även brutit mot regler då han var fri mot borgen, misstänkt för mord.

LÄS MER:Leoparder rymde – djurparken larmade inte allmänheten

Nu har den mordmisstänkte mannens fru överlämnat tigern till polisen, skriver CNN.

– Vi har honom, och han är frisk, säger polisen Ron Borza efter att han funnit tigern.

ANNONS

Den nio månader gamla tigerungen har nu omhändertagits och ska vara oskadd.

Paret hade även apor i hemmet

Han kommer nu tillbringa 30 dagar i karantän och undersökas av veterinär innan han får återförenas med andra tigrar.

– Vi är glada över att få ta hem India till Black Beauty. Där kommer han få ett halvt hektar naturmiljö, med en damm och träd samt tillgång till näringsrik kost. Vårt mål är att ge honom den bästa livskvalitén för resten av hans liv, säger Noelle Almrud, djurvårdare på Cleveland Armory Black Beauty Ranch.

LÄS MER:Storbritannien erkänner djur som kännande varelser

I Houston är det förbjudet att ha tigrar som husdjur. Den gripne mannen uppgav när han greps att tigern tillhörde honom, men ändrade senare sin utsaga och menade att han ibland passade den åt en vän. Enligt polisen i Houston ska paret dock vara tigerns ägare.

Enligt polis hade paret även två apor hemmet, skriver AP.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS