Hamid Zafar har varit rektor på Sjumilaskolan i Göteborg.
Hamid Zafar har varit rektor på Sjumilaskolan i Göteborg. Bild: Jonas Lindstedt

Hamid Zafar får nio månadslöner

Den tidigare hyllade Göteborgsrektorn Hamid Zafar får nio månadslöner efter en uppgörelse med Mullsjö kommun. Men Mullsjö kommun är inte nöjda. I slutet av året det stod klart att han fick sparken, i kölvattnet efter att det avslöjats att han skrivit hatiska inlägg om judar och homosexuella.

ANNONS

Nu är förhandlingarna mellan Mullsjö kommun och kommunens tidigare barn- och utbildningschef Hamid Zafar avslutade.

Zafar får nio månadslöner.

– Efter många förhandlingsomgångar har vi nått en överenskommelse. Vi är inte nöjda, men vi förstår att vi inte kommer att nå längre, säger kommundirektören Lennie Johansson i ett pressmeddelande.

DN har tidigare avslöjat att Hamid Zafar under flera år skrivit hatiska inlägg om judar och homosexuella under pseudonym på nätet. Han använde bland annat ord som ”sionisthundar” och ”sioniståsna”.

Samtidigt som han hade uppdrag som utredare för Skolinspektionen kommenterade han undervisningsboken om förintelsen ”Om detta må ni berätta” under pseudonym.

ANNONS

”Syftet med boken är att skapa ett slags kollektivt masspsykos där eleverna matas med hur fruktansvärd Förintelsen var” skrev Zafar.

”Ung och sökande”

Han har tidigare sagt till DN att han skrev inläggen under en period när han var ung och sökande, och att han ville hitta förklaringar till varför världen ser ut som den gör.

– Såhär i efterhand är jag väl medveten om att det var en väldigt destruktiv period. Inte bara destruktiv utan en ganska platt och förenklad bild av verkligheten. Det här är åsikter som jag tagit avstånd från och lämnat bakom mig sedan dess.

LÄS MER:Hamid Zafar sparkas efter skandalen

LÄS MER:På spåret spelar in nya avsnitt och dumpar Frida Boisen

Hamid Zafar skrev det senaste inlägget som 33-åring år 2015.

Hamid Zafar har tidigare varit rektor på Sjumilaskolan i Göteborg, och hyllats för sitt arbete efter att han lyckades lyfta skolan.

I samband med DN:s avslöjande bröt GP:s ledarsida samarbetet med Hamid Zafar.

LÄS MER:Flashbacks logik fällde Hamid Zafar

GP har sökt Hamid Zafar för en kommentar.

ANNONS