På väg för att handla – då mötte Annette älgfamiljen

En video cirkulerar på Facebook där en älgko och två älgkalvar promenerar lugnt på en trottoar i ett villaområde i Lerum. Inlägget har fått stor spridning och det är Annette Nyman Lindholm som lagt ut det.
– Det känns rätt galet och jag blev förvånad, säger hon.

ANNONS
|

När Annette Nyman Lindholm skulle iväg med bilen för att handla såg hon en älgko lunka förbi på trottoaren, följt av två älgkalvar. Hon filmade händelsen och la upp videon i en grupp på Facebook, som fått stor spridning – över 360 kommentarer och 400 delningar.

– Det var inte min tanke att det skulle få så stor spridning. Det känns rätt galet och jag blev förvånad. Men jag hoppas de får vara ifred framöver, för de stör ju ingen, säger hon.

Brukar se vilda djur i området

Det här är inte första gången Annette Nyman Lindholm ser älgar i sin omgivning. Hon bor i närheten av skogen i Lerum och utöver älgar brukar hon se rådjur, rävar och harar.

ANNONS

– Vi bor ungefär 20 meter från skogskanten så det finns gott om djur här. Det är mäktigt, jag gillar dem. De brukar nog vara här nere för att äta äpplen eller fallfrukt.

Hon tror att det är samma älgar hon ser den här säsongen, eftersom de syns med jämna mellanrum. Varje gång är det lika kul, berättar Annette Nyman Lindholm.

LÄS MER:Låt älgfamiljen i Lerum leva!

– Men vissa tycker tvärtom och verkar vilja bli av med dem. Jag tycker det är sorgligt att vi bygger oss in i deras skog och när de inte passar in i vår miljö vill folk att de ska bort.

Hon berättar att hon hoppas att folk inte ska störa djuren när man ser dem.

– Så länge man låter de vara är de ju inte aggressiva. Mamman vill bara skydda sina kalvar.

LÄS MER:Beslutet: älgko och hennes kalvar ska skjutas

ANNONS