Ljusglimten: Lova

I GP:s artikelserie ”Ljusglimten” har redaktionens fotografer fått välja ut en bild som får dem på gott humör.
Det här är Anders Ylanders val.

ANNONS

Med skräckblandad förtjusning kastar sig Lova ner för den knappt två meter långa pulkabacken. Efter första åket blir det många fler då rädslan att slå sig gått över. Vi befinner oss på den ganska oglamorösa baksidan av ishallarna vid Ruddalen. Snö finns inte att uppbringa i närområdet, men här brukar det finnas en rejäl snöhög att leka i.

När jag fick barn började det för mig viktigaste fotoprojektet. För mig är bilder något som får mig att minnas. Något som stannar upp tiden och gör att jag kan återvända till den känslan vid just det specifika tillfället. Jag kan också se på min tillvaro med andra ögon. En möjlighet att gå utanför vardagens ekorrhjul och stanna upp och reflektera. Detta gäller även mina bilder jag tar i jobbet.

ANNONS

I mitt jobb på GP följer vi livet från vaggan till graven, bokstavligen. Vi träffar människor i livets alla skeden, i sorg och i glädje. Detta ger mig många gånger en påminnelse om hur sårbara våra liv är och lär mig att ta tillvara de små saker i vardagen. En söndagseftermiddag i en snöhög kan räcka gott.

Detta är Ljusglimten

I dagens nyhetsflöde är det lätt att bli överöst med krig och elände. Därför valde GP:s fotografer varsin bild som får dem att må bra, för att bidra med en ljusglimt i vardagen.

Vilken är din ljusglimt i vardagen? Skicka in din bild på din ljusglimt till bilddesken@gp.se och dela med dig.

LÄS MER:Ljusglimten: Nuri Selim

LÄS MER:Ljusglimten: Didrik Stillbäck

LÄS MER:Ljusglimten: Nora och Gabriel

ANNONS