Ljusglimten: Nuri Selim

I GP:s artikelserie ”Ljusglimten” har redaktionens fotografer fått välja ut en bild som får dem på gott humör.
Det här är Måns Langhjelms val.

ANNONS
|

Det är något speciellt med människor man inte träffat på 20 år som man kan ringa och fråga om det är okej att komma och ta en bild – och den personen bara svarar:

– Hej Måns, vad kul, vi ses!

Nuri Selim och jag möttes under olika reportageresor jag gjorde för GP till Polen och Rumänien. Han var engagerad i filminspelningen av ”Förste Zigenaren i rymden” och vi gjorde ett reportage om hela inspelningen. Jag kommer ihåg Nuri som den som hade koll på allt och ett väldigt gapskratt som smittade av sig på alla.

I 20 år har jag tänkt höra av mig med olika infall om reportageidéer men det är lustigt och skrämmande hur tiden flyger iväg. Vi har mötts mycket sporadiskt och bara hälsat och jag har vid några tillfällen sett honom när han uppträder med sitt band Svarta safirer. Men plötsligt är vi mycket äldre och en hel del gråare.

ANNONS

Men när idén kom upp att GP:s bildredaktion skulle ta bilder som lyser upp i mörkret kom jag att tänka på Nuri. Jag vill gärna visa på något med musik och glädje och visste att han både spelade aktivt och var musiklärare i Kortedala.

Vi bokade tid och jag fick hänga med honom på en musiklektion på Gärdsåsskolan i Kortedala. Nuri Selim har ett stort hjärta för den romska kulturen i Göteborg och ett fantastiskt engagemang med ungdomarna på Gärdsåsskolan.

Jag hoppas att mina bilder kan uppmärksamma det fina som också pågår runt om i våra skolor och där Nuri är ljusglimten alla skolor egentligen behöver.

Bild: Måns Langhjelm

Detta är Ljusglimten

I dagens nyhetsflöde är det lätt att bli överöst med krig och elände. Därför valde GP:s fotografer varsin bild som får dem att må bra, för att bidra med en ljusglimt i vardagen.

Vilken är din ljusglimt i vardagen? Skicka in din bild på din ljusglimt till bilddesken@gp.se och dela med dig.

LÄS MER:Ljusglimten: Nora och Gabriel

ANNONS