Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Hilfigers hus i Connecticut är till salu

LYXHUSET: Kläddesignern Tommy Hilfiger säljer två av sina hem i USA nu. Ett är ett strandhus i Miami, och det andra är ett slottsliknade hus på 1 240 kvadratmeter strax utanför New York. Prislappen för båda: motsvarande 630 miljoner kronor – som hittat.

Tommy Hilfiger är en av världens mest framgångsrika kläddesigners. Hans kläder säljs i butiker runt om i världen. I Göteborg finns en av dem på Avenyn. Hans framgångar har gjort att han kunnat unna sig flera lyxiga boenden.

LÄS MER: Butikerna som stängde 2019

Ett av dem är ett 1 240 kvadratmeter stort hus i Connecticut, strax utanför New York. När paret Hilfiger köpte fastigheten för ett antal år sedan var den i stort behov av renovering. Paret la sedan sex år på att renovera huset, och de har inte snålat. Bland annat inreddes huset av stjärnornas inredare, Martyn Lawrence Bullard, som har hjälpt flera medlemmar i familjen Kardashian med sina hem.

LÄS MER: Hilfigers lägenhet till salu för en halv miljard

Nu har paret Hilfiger lagt ut det slottsliknande huset till försäljning – precis som sitt strandhus i Miami. Förra året fick de äntligen sålt sin lyxlägenhet på Plaza Hotel i New York, efter att ha försökt bli av med den i elva år. Utgångspriset var motsvarande 800 miljoner kronor, slutpriset blev 275 miljoner. Får se hur de lyckas med försäljningen av sina andra hem?

Biorum med popcornmaskin

Bakom ett par stora grindar och utan nära grannar ligger deras hem i Connecticut. Huset byggdes redan 1939 åt fastighetsmagnaten Charles V. Paterno. Där finns sex sovrum, tio badrum varav ett med massagebänk, lekrum med en stor lekstuga, kontor, matsal och sex öppna spisar. Där finns även flera vardagsrum, vinkällare med avsmakningsrum, biorum med popcornmaskin och ett spelrum med biljardbord.

Men det tar inte slut där. Man kan hålla sig i trim i husets gym, ta en drink i baren, hänga in sina kläder i en av de två stora walk-in-closets, och laga mat i det rustika köket.

LÄS MER: Tommy Hilfigers färgglada Miamihus är till salu igen

Parets hus i Miami har en vit utsida och en mycket mönstrad och färgglad insida. I huset i Connecticut har de valt en mer rustik inredning med mycket trä i tak, väggar och möbler.

Insynsskyddad pool

Trädgården är på hela 90 600 kvadratmeter, så det räcker inte att släppa lös en robotgräsklippare för att klippa gräset. Den lär också kräva minst en trädgårdsmästare som håller efter de figurklippta träden och buskarna.

I den välskötta trädgården finns en rosenträdgård, skulpterade träd och buskar, fontäner, en tennisbana, ett växthus, en koidamm, en gäststuga och ett garage med plats för fyra bilar.

LÄS MER: Kändisarnas hem säljs för miljoner – titta in i deras lyxhus

Så klart ligger där också en pool i den lummiga trädgården – och där kan träden användas som solskydd.

Men smakar det så kostar det. Prislappen för Hilfigers ”slott” är på motsvarande drygt 416 miljoner kronor.

LÄS MER: Stjärnan från "The big bang theory" säljer sitt lyxhus i Los Angeles

LÄS MER: Filmstjärnornas sommarhus på Mallorca är till salu

LÄS MER: Huset i Montana har bowlinghall och skjutbana inomhus

LÄS MER: Jon Bon Jovis hem säljs

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.