Köpare från hela världen spenderade strax under 34 miljarder kronor på lyxbostäder i den brittiska huvudstaden under förra året.
Köpare från hela världen spenderade strax under 34 miljarder kronor på lyxbostäder i den brittiska huvudstaden under förra året. Bild: Yui Mok

Här är staden där de superrika köpte flest bostäder under 2020

När de riktigt rika i världen köpte en bostad under 2020 var det en stad i världen de helst ville bo i. Staden ligger i Europa och gick om både Hongkong och New York i försäljning. Det var inga billiga hem de köpte, de kostade 84 miljoner kronor eller mer.

ANNONS
|

Man kan inte säga att pandemin fått de superrikas köplust att minska nämnvärt. Iallafall inte när det kommer till att köpa bostäder under 2020. När de köpte en bostad tänker man att kanske blev det en i New York, Dubai eller i Singapore. Men så var inte fallet, skriver Channel News Asia. Staden de valde att spendera mest pengar i var London.

LÄS MER:”Palais Vénitien” i Cannes kostar 1,2 miljarder

Köpare från hela världen spenderade strax under 34 miljarder kronor på lyxbostäder i den brittiska huvudstaden. Men det var inte vilka bostäder som helst, prislappen låg på cirka 84 miljoner eller mer per bostad. London gick om både Hongkong och New York i försäljning av dessa hem.

ANNONS

I första hand vad det köpare från Ryssland, Kina och Frankrike som ville ha ett nytt lyxigt hem i Storbritanniens huvudstad.

– Tillströmningen av pengar från utlandet kom när många av Londons invånare började blicka mot förorterna och landsbygden på jakt efter mer utrymme, säger Liam Bailey på mäklarfirman Knight Frank till Channel News Asia.

LÄS MER:Penthouse i Tel Aviv helt inrett i guld

201 av bostäderna såldes för ett medelpris på cirka 157 miljoner kronor, 31 av dem kostade 210 miljoner kronor eller mer.

Sanjeev Gupta betalade 650 miljoner kronor för sitt hus

En av de dyraste fastigheterna som såldes i London förra året var ett hem i den exklusiva stadsdelen Belgravia, som ligger i närheten av Hyde Park. Köpare var affärsmannen Sanjeev Gupta. Prislappen var drygt 650 miljoner kronor.

Nathalie Hirst jobbar som bostadsagent åt de rika, hennes kunder har en budget på upp till en miljard kronor när de letar efter bostäder. Hon säger såhär till Channel News Asia:

– Det finns ett intresse av en bostad i London även om du inte är i den på flera månader. Om du är superrik kommer du ha ett plan, en helikopter, en yacht och ett ställe i London.

LÄS MER:Ägarna sålde sitt förra hus till Avicii

LÄS MER:Huset i Bel Air har åtta barer

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS