Lisebergskaninerna firade in våren med barn i Kaninlandet

Lisebergskaninerna har krupit ur marken tidigare i år för att fira in våren i Kaninlandet. Under långfredagen dansade och sjöng kaninerna med Göteborgs barnfamiljer i Kaninlandet.
– Jag älskar Liseberg, konstaterar 10-åriga Melodi Alborzi mitt under kaninernas disco.

ANNONS
|

De muntra tonerna av Kaninlandssången strömmar ut från Kaninlandet trots att det fortfarande bara är mars. I år har Lisebergskaninerna vaknat extra tidigt för att fira påsk med Göteborgs barn.

Bella Hwang Seo Hyeon Hedenbjörk är två och ett halvt år, och har pratat om kaninerna i flera dagar, berättar mamma Jennie Jo. Under långfredagen var det äntligen dags, och nu sitter Bella mellan kaninerna Berg och Kanina med ett nöjt leende.

– När hon vaknade i morse sa hon bara ”kaninerna, kaninerna!”. Hon älskar dem och tycker det här är så kul, säger Jennie Jo.

Kaninlandet öppnar tidigare i år

Under påsken, från den 28 mars till den 1 april, håller Kaninlandet påsköppet. Med karuseller, sång och dans är det en ovanligt tidig säsongsstart för kaninerna.

ANNONS

Evenemanget skulle egentligen inte äga rum förrän nästa år, men det har tidigarelagts bland annat eftersom många barn är oroliga efter att Oceana brann ner, berättade säsongs- och eventchef Lotta Carlsbogård för GP tidigare i mars.

Minna Brikell är kaninkompis under dagen. Under andra pass är hon kanin. Då brukar hon vara Lisen – en lång kanin med rosa klänning. Nu går hon bredvid kaninen Kanne och pratar med barnen som vill komma fram för att hälsa.

– Det är roligt att vara kanin, barnen blir väldigt glada. Ibland är det lite varmt i dräkten, särskilt när man dansar. Men det går bra, särskilt när det inte är särskilt varmt ute, berättar hon.

Annie och Elsie med föräldrarna Emily och Ian Thomas har precis flyttat till Göteborg från England. Liseberg är lätt roligast i stan hittills, menar de.
Annie och Elsie med föräldrarna Emily och Ian Thomas har precis flyttat till Göteborg från England. Liseberg är lätt roligast i stan hittills, menar de. Bild: Robin Aron

Ansiktsmålning och musikal

Intill karusellen Hoppalång står treåriga Annie Thomas med en stor klubba i handen.

– Vi delar! berättar storasyster Elsie, 5, som står bredvid, men tillägger att det inte har varit hennes tur på ett bra tag.

Familjen Thomas flyttade till Göteborg från England för sex veckor sedan. Mamma Emily såg evenemanget på Liseberg i en Facebookgrupp.

De har inte träffat Lisebergskaninerna än, men båda systrarna har fått ansiktena målade som de gröna kaninerna, med glitter i ögonvrån och stora kanintänder på hakan.

ANNONS

Det är bland annat Sofia Candia som ansvarar för ansiktsmålningen. Hon har fått hoppa in som ansiktsmålare under dagen, och jobbar vanligtvis på Gasten.

– Vi är ju vana vid att sådan här målning, även om det är lite annorlunda motiv den här gången, säger hon och pekar på referensbilden av en leende kanin på väggen.

Melodi och Mehrad Alborzi är på Liseberg ofta, och nästan hela parken känner igen dem. Här dansar de med kompisen Kanina.
Melodi och Mehrad Alborzi är på Liseberg ofta, och nästan hela parken känner igen dem. Här dansar de med kompisen Kanina. Bild: Robin Aron

”Det är det bästa de vet”

Strax efter tolv samlas nästan alla kaniner mitt i kaninlandet. Det är dags för disco. Syskonen Melodi och Mehrad Alborzi har stått med kaninen Kanina intill restaurangen Bergs Bistro, och hoppar upp och ner av glädje.

– Jag älskar Liseberg, ropar Melodi, innan hon springer före sin bror mot dansgolvet.

Kaninerna har tre koreograferade nummer de kör medan barnen och familjerna flockas omkring dem. Melodi kan vartenda steg, och Mehrad är inte långt efter.

Pappa Mehrdad hälsar glatt på kaninerna och på personalen som går förbi. Han berättar att de är på Liseberg ofta, och att nästan hela parken känner igen dem.

– Under sommaren är vi här tre till fyra gånger i veckan. Nu i påsk kommer vi vara här varje dag. Det är det bästa de vet, berättar pappa Mehrdad medan han ser på sina dansande barn från cirkelns utkant.

ANNONS

LÄS MER:Liseberg ändrar biljettregler efter GP:s artikel

LÄS MER:Lisebergs Guldpass blir dyrare – parken ändrar priserna för årets åkpass

LÄS MER:Liseberg – nu startar rivningen av Oceana

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS