Lisebergs nya koncept inför påsklovet mötte kritik efter att läsare hört av sig och påpekat att parken tog betalt för entrébiljett, även för de allra minsta barnen. Nu ändrar Liseberg reglerna.
Lisebergs nya koncept inför påsklovet mötte kritik efter att läsare hört av sig och påpekat att parken tog betalt för entrébiljett, även för de allra minsta barnen. Nu ändrar Liseberg reglerna. Bild: Sanna Tedeborg

Liseberg ändrar biljettregler efter GP:s artikel

Lisebergs nya koncept inför påsklovet mötte kritik efter att läsare hört av sig och påpekat att parken tog betalt för entrébiljett, även för de allra minsta barnen. Nu ändrar Liseberg reglerna.

ANNONS
|

Inför påsklovet i år öppnar Liseberg upp Kaninlandet där barnen kan gå på kaninmusikal och åka karuseller. Evenemanget pågår från 28 mars till 1 april och riktar sig till barnfamiljer.

Konceptet var först tänkt att presenteras nästa år men efter branden på Oceana valde Liseberg att tidigarelägga evenemanget.

– Givet branden så valde vi att starta redan i år då vi kände att alla kunde behöva något positivt att fokusera på i närtid. Därav lanserade vi detta väldigt snabbt, säger Mårten Westlund, PR- och kommunikationschef på Liseberg.

Efter att läsare hört av sig till GP och berättat att Liseberg frångått sina vanliga regler om att alla under 110 centimeter får gå in gratis i parken så ändrar sig nu Liseberg. Tidigare hade man sagt att barn i liggvagn går in gratis men nu väljer man att förtydliga reglerna. I stället gäller gratis inträde till själva kaninlandet för barn under 90 centimeter.

ANNONS

– Vi kände själva att det här gick lite för snabbt och blev för otydligt. Därför har vi nu förtydligat reglerna, säger Mårten Westlund.

Fortfarande entrépris för kaninmusikalen

I samband med att man öppnat upp kaninlandet kommer även de besökare som vill kunna gå på en kaninmusikal på Lisebergsteatern. Där kommer dock fortsatt entrépris gälla, oavsett ålder eller längd på barnet.

Även för vuxna besökare som har årskort tillkommer också en entréavgift. Har man årskort får man dock 30 procents rabatt.

Att årskortet inte gäller för gratis entré under påsklovet beror på att detta rör sig om ett specialevent och inte en öppen park, enligt Liseberg.

I entrépriset till kaninlandet ingår dock även åkattraktionerna, förklarar Mårten Westlund.

– Du behöver alltså inte köpa ett åkband. Men kommer man med ett litet barn som ligger och sover i vagnen hela tiden så ska inte det hindra en för att kunna ha råd att gå och ha kul med hela familjen. Därför ändrar vi nu reglera för tydlighetens skull.

Eventet ”Vårkul med kaninerna”

Liseberg öppnar upp kaninlandet den 28 mars–1 april.

Två gånger om dagen spelas även en kaninmusikal på Lisebergsteatern.

Pris för entré till kaninlandet + kaninmusikal är 325 kronor eller 225 kronor för barn under 110 centimeter.

Pris för entré till kaninlandet är 275 kronor eller 175 kronor för barn under 110 centimeter. Barn under 90 centimeter har gratis entré till kaninlandet.

Källa: Liseberg

LÄS MER:Lisebergs nya drag inför påsklovet – entréavgift för ettåringar

LÄS MER:Kaninlandet öppnar över påsk: ”Känns himla bra”

LÄS MER:Liseberg – nu startar rivningen av Oceana

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS