Kommunpolitikerna uttryckte sitt stöd i Biskopsgården

Efter dödsskjutningen i Biskopsgården, där en polisman avled, tog flera göteborgska politiker sig till mordplatsen för att lämna blommor och visa sitt stöd.

ANNONS
|

Den lilla blomstersamlingen börjar växa fram vid polisens avspärrningsband på Höstvädersgatan. Kommunalrådet Karin Pleijel (MP) böjer sig ner för att lägga till en bukett.

– Man blir alldeles förtvivlad och väldigt ledsen. Vi vill inte ha det så här i vår stad, säger hon och fortsätter:

– Göteborg är en stad där vi ska leva tryggt, där polisen ska kunna göra sitt jobb, där man ska våga vittna. Vi vet att många av de här sakerna brister, speciellt i våra särskilt utsatta områden.

LÄS MER:Polis skjuten till döds i Biskopsgården

MP-politikern: ”Hotar vår demokrati”

Biskopsgården klassas som ett sådant område av polisen, och dödsskjutningen natten mot torsdag har inte förändrat på det.

ANNONS

Vid sin sida har Karin Pleijel också kommunfullmäktigeledamoten Abdullahi Mohamed (MP). Han bor själv i området och beskriver hur han kände på sig att något allvarligt hade hänt, direkt när han hörde polishelikoptern på den sena onsdagskvällen.

– En person som är på jobbet har blivit skjuten. Det hotar vår demokrati, säger han om händelsen.

LÄS MER:Löfven: ”Vi delar er sorg och ilska”

Axel Josefson i kontakt med Erik Nord

Kommunstyrelsens ordförande, Axel Josefson (M), för liknande resonemang när han vid lunchtid kommer till Vårväderstorget.

Han berättar att han sent under onsdagskvällen fick ett sms med information om att en polisman skadats i skjutningen.

– Tyvärr tog jag under morgonen sedan emot det tråkiga beskedet att han har avlidit, säger han.

– Jag har haft lite kontakt med bland annat Erik Nord (polisområdeschef i Storgöteborg) för att beklaga det som har hänt, men också för att säkerställa att vi från kommunen gör det vi kan bidra med.

Vid besöket stannar han till och samtalar med några av poliserna på platsen. När den tysta minuten inleds klockan tolv visar han sitt deltagande.

Axel Darvik: ”Vi behöver göra mer”

Det gör också kommunalrådet Axel Darvik (L), som lägger en nyinköpt bukett blommor vid en av polisbussarnas vindruta.

– Man är förbannad och sorgsen. Det är en stor chock att någon ger sig på polisen, som bara är här för att skapa trygghet för de boende i Biskopsgården, säger Axel Darvik och fortsätter:

ANNONS

– Vi vet hur hårt polisen har jobbat. Det har många andra samhällsinstitutioner härute också gjort, som skolan och lokalsamhället. Men vi behöver göra mer, så är det.

LÄS MER:Polischefen om kollegan som dog: "Var relativt ny i yrket"

LÄS MER: Boende i området: ”Det känns som att det bara blir värre och värre”

LÄS MER:Polisförbundet: ”Yttersta beviset på polisyrkets utsatthet”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS