För ful – julgran på Chapmans torg byts ut

Den kritiserade julgranen på Chapmans torg i Majorna ska ersättas med en ny, mindre gran.
– Vi har reklamerat den. Det var kanske inte en sådan gran vi hade tänkt oss, säger fastighetsförvaltaren Anders Pettersson.

ANNONS

Julgranen på Chapmans torg har blivit en vattendelare.

Kritikerna hånar den med kommentarer som ”Inflationen har ätit på granen” och ”Chapman är alltid med o slåss om Göteborgs fulaste gran”.

Andra har ryckt ut till granens försvar: ”Även ofullkomligt kan få ta plats ibland”, skriver en person på sociala medier. En annan skriver att den är ”ok”.

Tidningen Faktums har sin redaktion vid Chapmans torg. Under tisdagen skrev de på Facebook att torget ska få en ny gran under onsdagen. Uppgifterna om att den kritiserade granen ska bytas ut bekräftas av bostadsbolaget som ansvarat för julgranen på torget i flera år.

ANNONS

– Vi har reklamerat den där. Det var kanske inte riktigt en sådan gran vi hade tänkt oss, säger Anders Pettersson, fastighetsförvaltare på Källfelt.

Leverantörens förklaring: Svårt att hitta en fin gran i den storleken

Enligt Anders Pettersson ska den nya granen pryda torget inför en julfestival på Chapmans torg den 10 december.

– Det kommer att vara lite aktiviteter på torget där då så tanken är (att granen ersatts) innan dess, säger Anders Pettersson.

Vad har ni fått för förklaring av leverantören att det blev just den granen?

– Svaret vi fick var att när det är en stor gran, jag tror den är en bra bit över tio meter, så är det svårare att hitta en fin gran. Så det kan vara så att vi får ta en lite mindre gran den här gången, säger Anders Pettersson.

Vad tänker du om all uppståndelse som blivit kring granen?

– Inte så mycket, så länge det är en vänlig ton. Bara det inte blir elaka kommenterar är det väl ingen fara, men ingen ska behöva må dåligt av att vi sätter upp en ful gran, säger han och syftar på ett inlägg där någon skrivit att vederbörande mått dåligt av att se den.

– Att någon tappar julkänslan, det är ju inte meningen. Det ska ju ändå vara någon slags firande här vid jul och då ska väl inte vi förstöra den stämningen, säger Anders Pettersson.

ANNONS

Vad som nu kommer hända med gamla granen är oklart.

– Jag misstänker att det blir ved, som alla andra gamla granar efter jul.

”Jag tycker att det är fel och jag blir ledsen”

GP:s Jonathan Bengtsson har försvarat granen i en krönika och tycker att det är synd att granen ersätts av en ny.

– Jag tycker granen har bott in sig på torget och jag tror att många människor med mig tittar på den, skrattar lite och blir varm och öm i bröstet, säger han.

Saker och ting kan vara lustiga, även på julen, menar han.

– Jag underkänner den här förändringen. Samtidigt kan man sympatisera med dem om många människor hört av sig och klagat och som faktiskt tycker att den på riktigt är så pass förfärlig. Men jag tycker att det är fel och jag blir ledsen, säger Jonathan Bengtsson.

LÄS MER:Julgran på Chapmans torg i Majorna hånas

LÄS MER:Den fula granen på Chapmans är det bästa vi haft på år

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS