Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Upper House Fine Dining har stängt, oklart om den kommer tillbaka och i såfall när. Bild: Anders Hofgren
Upper House Fine Dining har stängt, oklart om den kommer tillbaka och i såfall när. Bild: Anders Hofgren

Upper House Fine Dining har stängt

Efter flera år av hyllad mat, har nu Upper House Fine Dining stängt på obestämd framtid. Restaurangen har hyllats av gäster, matkritiker och har en stjärna i Guide Michelin.
I stället utvecklar de Upper House Casual Dining-delen.

Hotellet är hyllat och restaurangen Upper House Fine Dining, har fått toppbetyg, gång på gång av matkritiker för både mat och sin service. Restaurangen har prisats på flera sätt och fått en stjärna i Guide Michelin, fyra år på raken.

Men nu meddelar krogen att de stängt fine dining-restaurangen, och i stället expanderar de Upper House Casual Dining-delen där man kan äta à la carte eller från en avsmakningsmeny.

– Vi gjorde ett val innan sommaren, då vi skulle ha ett sommaruppehåll, för att sen öppna den 8 augusti. Gabriel Melim-Andersson, vår köksmästare valde innan sommaren att gå vidare. Då beslutade vi att inte öppna fine dining-delen efter sommaren, säger Elisabeth Thomson, hotell och restaurangdirektör på Gothia Towers.

LÄS MER: Här är toppkrogarna i Göteborg

Förutom Gabriel Melim-Andersson lämnar även Fredrik Larsson och Elis Rytkönen det hyllade teamet.

Hon fortsätter:

– När han bestämde sig för att sluta, så sammanföll det med att vi ville testa något nytt, och se över vårt matkoncept och utveckla det.

Kan komma tillbaka

Just nu håller de på att fundera på vad de ska göra, och utveckla i matdelen. Det kommer en ny köksmästare framöver, och då vill de utveckla matdelen med den nya köksmästaren.

– Det kan mycket väl vara så att fine dining-delen kommer tillbaka i framtiden.

Restaurangen hamnade så sent som i mars i år på på Globala Mästarklasslistan 2019 hos White Guide. Där ligger de som kan tävla med finkrogarna i världen, restaurangen är i världsklass, enligt White Guide.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.