Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Västtrafik minskar spårvagnsavgångarna på grund av sjukskrivningar. Bild: Jonas Lindstedt
Västtrafik minskar spårvagnsavgångarna på grund av sjukskrivningar. Bild: Jonas Lindstedt

Spårvagnar ställs in på grund av personalbrist

Spårvagn nummer 10 och 13 är indragna eftersom det inte finns tillräckligt många förare. Från och med torsdag får alla andra spårvagnslinjer glesare avgångar.

Göteborgs spårvägar har stora problem av sjukskrivningar. De senaste dagarna har omkring 20 procent av spårvagnsförarna varit sjukskrivna eller varit hemma med sjuka barn.

LÄS MER: Västtrafik: "Resandet har helt klart reducerats"

Personalbristen gör att Västtrafik måste minska trafiken. De senaste dagarna har linje 10 och 13 varit helt indragna. På torsdag kommer linje 10 kommer att vara tillbaka. Då ska också alla vagnar börja köra var 12:e minut i stället för var 9:onde, vid högtrafik på vardagar. Förändringarna gäller tills vidare. Enligt Västtrafik är förändringarna inte så stora att kunderna ska få pausa eller lämna tillbaka sina kort.

LÄS MER: Västtrafik: Inte aktuellt att pausa kort

På grund av coronakrisen är det färre som reser kollektivt. Västtrafik har mellan 20 och 30 procents färre resenärer än vanligt. I Stockholm har SL ställt in minst 25 procent av avgångarna. Under måndagsmorgonen vittnade många resenärer om att det var mycket trångt på bussarna och i tunnelbanan. Enligt Västtrafik presstalesperson Alice Boman har de haft med sig det i planeringen.

– Omfattningen på vår justering är mindre än den som gjorts i Stockholm och vi vill såklart undvika en liknande situation.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.