Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Liseberg planerar att öppna 16 maj.  Bild: Jerry Lövberg
Liseberg planerar att öppna 16 maj. Bild: Jerry Lövberg

Liseberg permitterar 160 anställda

Liseberg meddelar att man permitterar 160 anställda till följd av coronaviruset. En fjärdedel av alla tjänstemän på kontorssidan som jobbar på nöjesparken påverkas.
– Det har aldrig hänt i historien, säger parkens informationschef Julia Vasilis.

Sedan en vecka tillbaka har Liseberg sett över delarna av verksamheten som inte är kopplad till själva parken. Man såg hur besöksantalen på hotellen kraftigt gick ner och att de planerade eventen blev inställda i coronasmittans spår.

Liseberg har sedan förhandlat om korttidspermitteringar för personal som tillhör Hotell- och restaurangfacket. Resultatet blev totalt 160 permitteringar, varav ett sextiotal anställda på hotellen och ett hundratal tjänstemän på kontorssidan. Det är en fjärdedel av alla tjänstemän som påverkas.

– Det har aldrig hänt i historien, säger Lisebergs informationschef Julia Vasilis.

LÄS MER: Liseberg skjuter upp säsongspremiären

Fler permitteringar att vänta

Och fler permitteringar är sannolikt att vänta. Julia Vasilis berättar att man inom kort kommer att ge besked om ytterligare åtgärder.

– Det är den tekniska personalen som det rör, vi jobbar vidare med det nästa vecka, säger hon.

Uppskjuten säsongspremiär och pausade nyanställningar

Sedan tidigare har Liseberg kommunicerat att man skjuter på säsongspremiären till 16 maj. Ett startdatum som kan tyckas vara optimistiskt, sett till pandemins framfart. Startdatumet är enligt Julia Vasilis inget man egentligen kommunicerar utan mest något för personalen att förhålla sig till.

– Det är egentligen för att säkerställa att vi har allt klart tills dess, men det kan helt klart att omvärderas, säger hon.

Oklart om säsongsarbetare påverkas

Tidigare har Liseberg gått ut med att de att de tar en paus i rekryteringsprocessen för säsongsarbetare. Huruvida nyanställningen av sommarpersonal påverkas av att säsongen blir kortare än vanligt är ännu oklart.

– Det är inte säkert att det blir färre anställda. Det beror på om det kommer finnas några restriktioner eller om vi kommer kunna öppna parken som vanligt, säger Julia Vasilis.

LÄS MER: Liseberg förbereder sig för säsong påverkad av corona

LÄS MER: Svenska Mässan varslar 300 om uppsägning

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.