Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liseberg förbereder sig nu för olika scenarion beroende på hur länge förbudet på större evenemang sträcker sig.  Bild: Stefan Berg
Liseberg förbereder sig nu för olika scenarion beroende på hur länge förbudet på större evenemang sträcker sig. Bild: Stefan Berg

Liseberg förbereder sig för säsong påverkad av corona

Liseberg har bildat en arbetsgrupp för att hantera corona-frågan och hur regeringsbeslutet om stopp för evenemang kan påverka verksamheten.
– Det här är en helt ny, extraordinär situation och vi vill inte ta några förhastade beslut, säger informationschefen Julia Vasilis.

Den 25 april ska Liseberg öppna för säsongen. I skrivande läge vet ingen hur länge regeringens förbud mot evenemang som lockar fler än 500 personer kommer vara. Hos Liseberg diskuterar man just nu hur olika möjliga scenarion kan påverka verksamheten,

– Vi har en arbetsgrupp som jobbar med detta, men det är inga lätta frågor att lösa. Den kritiska tidpunkten för oss är förstås när vi planerat att öppna, men eftersom förbudet inte har någon tidsbegränsning måste vi göra konsekvensanalyser för olika situationer, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg som menar att besökarnas beteende kan komma att påverkas även om regeringen häver förbudet.

LÄS MER: Så blir det med vårens konserter i Göteborg

Kan påverka bemanningen i sommar

– Detta är en ny situation för alla och människor kan komma att ändra sina vanor när det gäller att vara i sammanhang med mycket folk. Det kan i sin tur påverka hur vårt behov av personal ser ut, menar Julia Vasilis och berättar att man just nu är mitt uppe i rekryteringsarbetet för sommarens säsongsarbetare.

Vasilis säger också att än så länge har inte så många hört av sig med frågor. Dock har ett antal externa företag avbokat sina planerade event i parken den närmaste tiden.

Lisebergsteatern håller öppet

LÄS MER: Det här har du rätt till när evenemang ställs in

Lisebergsteaterns föreställningar hålls som planerat, salongen rymmer 517 platser så man väljer att inte sälja ut alla platser så att man kan hålla sig under den tillåtna gränsen.

När det gäller konserterna på Stora scenen är ingenting ändrat än så länge. Den första större konserten för sommaren är Miriam Bryant den 29 maj.

Live på Lisebergs stora scen 2020

29 maj, Miriam Bryant

11 juni, Joel Alme och Jakob Hellman

25 juni, Faith No More

26 juni, Mastondon och Graveyard

3 juli, Darin och Gammal

8 juli, LOK och Raubtier

15 juli Gwen Stefani

24 juli Brad Paisley

28 juli Yusuf/Cat Stevens

29 juli Lukas Graham

6 augusti Tom Jones

20 augusti Clutch

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.