Hugo Hall och Hanna Öberg är delägare i Bar Bruno som öppnar på Kyrkogatans innergård.
Hugo Hall och Hanna Öberg är delägare i Bar Bruno som öppnar på Kyrkogatans innergård. Bild: Joakim Blomquist

Ny bar på populär innergård – ska påminna om en livmoder

Vad händer på stan? Veckans spaningar från Två Dagar innehåller en ny bar av gänget bakom Champagnebaren och Unity Jazz, en butik som flyttar till ny adress, Göteborgs första viltrestaurang och en kvarterskrog som har återuppstått.

ANNONS
|

Drick drinkar i en livmoder

Kyrkogatan 13

Lokalen på Kyrkogatans innergård rymde tidigare en juicebar, nu har den målats röd från golv till tak
Lokalen på Kyrkogatans innergård rymde tidigare en juicebar, nu har den målats röd från golv till tak Bild: Bar Bruno

I takt med mörkret och kylan kommer lusten att befinna sig i den trygga liv­modern igen, visst är det så? Det är något som krogkoncernen som driver Champagnebaren och Unity Jazz har tagit fasta på. I början av september öppnar de nämligen cocktailbaren Bar Bruno på samma innergård. ”Vi vill skapa en känsla av att vandra rakt in i adressens livmoder, både känslomässigt och bildligt”, säger delägaren Hugo Hall.

Den totalrenoverade lokalen, som tidigare rymde en juicebar, har målats röd från golv till tak – vilket säkert bidrar till den utlovade känslan. Några drinkar på det borde öka värmen i både kroppen och rummet på ett passande sätt. Drinkmenyn blir klassisk med en twist men kommer även ha en mer experimentell del, med ambitionen att ta tillvara på svinn och rest­produkter från adressens andra krogar. Namnet Bruno kommer dels av delägaren Hanna Öbergs förstfödde son, dels av förkärleken för brun sprit.

ANNONS

LÄS MER:Innergårdar i Göteborg du inte får missa

Lokal design på ny adress

Södra Larmgatan 2

Butiken WOS flyttar till nya lokaler vid Grönsakstorget
Butiken WOS flyttar till nya lokaler vid Grönsakstorget Bild: WOS

Söker du modeacce­ssoarer ­­eller konst av mer eller mindre oetablerade (och gärna lokala) designers eller konstnärer ska du bege dit till WOS, från och med den 30 augusti på ny adress vid Grönsakstorget. Allt i butiken är handgjort, noga utvalt eller producerat i små upplagor.

Göteborgs första viltrestaurang

Arkivgatan 9 B

Vilt lyfts allt oftare fram som ett mer hållbart alternativ och är det enda kött som får grönt ljus rakt igenom av Världsnaturfonden. Restaurang Pivo blir stans första viltrestaurang, tweedklädd personal inkluderad, när de nu byter bort sitt centraleuropeiska tema. Nya menyn gäller från 30 augusti och bjuder på hjortfilé, röding och vildsvinsstek. Ägare och grundare av Pivo är Attila Tamas och Patrick Lucic som även ligger bakom köttkrogen Meet.

LÄS MER:Ostron har funnit en ny plats i matkulturen

Veckans ord:

Bamba

Västsvenskt ord för barnbespisning i skola, enligt Svenska Akademien. Favoritkrog som har återuppstått, enligt boende i Masthugget. Efter två år på Repslagaregatan 7 valde restaurang Bamba, med mottot ”kom som du är”, att stänga ”för gott” i maj 2018. Men ett år senare öppnades dörrarna på adressen igen, till mångas glädje. Nu går det återigen att få tag på husmanskost, dryck och god stämning till ett bra pris.

Kvarterskrogen Bamba på Repslagaregatan 7, bilden är tagen 2016
Kvarterskrogen Bamba på Repslagaregatan 7, bilden är tagen 2016 Bild: Anna von Brömssen

LÄS MER:15 göteborgska ord och vad de egentligen betyder

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS