Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Uteätarna har testat 39 restauranger under 2019. Bild: Anna von Brömssen

Restauranger i Göteborg – GP listar årets 39 recensioner

Var ska man äta i Göteborg? GP:s krogrecensenter, Uteätarna, testar regelbundet Göteborgs restauranger för att ta reda på vilka som är bäst just nu. Allt för att kunna ge tips för dejten, familjemiddagen, vegetarianen eller guida till var du hittar den mest prisvärda maten. Här är alla recensionerna från 2019!

Om Uteätarna

Uteätarna är en grupp journalister på GP:s redaktion som har stor restaurangvana. Varje vecka betygsätts en Göteborgskrog i två kategorier: mat (där maxpoäng är 20) och service (där maxpoäng är 5). Bara en krog nådde maxpoängen 25 under 2019.

Dinner 22

Var: Centrum, Södra vägen 22.
Mat: Traditionellt svenskt kök med fokus på kötträtter.
Betyg: Tre fyrar (Mat 15/20, Service 3/5)

”För den som är på jakt efter en rejäl bit fint kött, goda viner och trevlig stämning är Dinner 22 ett gott val.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Koks

Var: Vasastan, Vasagatan 9.
Mat: Husmanskost serverad i mindre portioner att dela.
Betyg: Tre fyrar (Mat 15/20, Service 3/5)

”Sett till maten som är vällagad, om än med ett par skavanker, och i ordentliga portioner måste det jämfört med liknande krogar i stan anses ytterst prisvärt”. Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Hello Monkey

Var: Linnéstan, Linnégatan 52.
Mat: Asiatisk fusion. Mycket koreanskt och japanskt.
Betyg: Tre fyrar (Mat 14/20, Service 2/5)

”Vi lämnar Hello Monkey med kluvna känslor. Maten och stämningen är tydliga plus, men att knö in så många gäster och dessutom med en seghet vid varje beställning gör oss klart irriterade.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Wine Mechanics

Var: Gamlestan, Lilla Waterloogatan 15.
Mat: Rustik vinvänlig meny. Stort snacksutbud – från grispopcorn till ostron.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 16/20, Service 3/5)

Bar, krog och Nordens första stadsvineri i ett före detta svinstall från 1905. ”Värd ett besök för en ­annorlunda och skojig upplevelse i en del av stan som de flesta göteborgare har kvar att upptäcka.” Läs recensionen här. (Bild: Per Wahlberg)

Market

Var: Rosenlund, Rosenlundsgatan 8.
Mat: Fusion mellan texmex och koreanskt.
Betyg: Tre fyrar (Mat 13/20, Service 2/5)

”Vi lämnar Market mätta – det snålas inte på portionerna. Roliga drinkar. Men personalen känns oengagerad.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Riverton View Skybar & Restaurant

Var: Skeppsbron, Stora Badhusgatan 26.
Mat: Modernt kök och hotellklassiker som passar de flesta.
Betyg: Tre fyrar (Mat 14/20, Service 3/5)

Stans mest spektakulära utsikt. ”Under kvällen har den lilla eleganta matsalen med tillhörande cocktailbar fyllts på med en trevlig mix av gäster i olika åldrar.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Grano

Var: Vasastan, Vasagatan 32.
Mat: Varierande smårätter och exklusiva pizzor.
Betyg: Tre fyrar (Mat 14/20, Service 4/5)

”Funkar som trevlig mötesplats dag som kväll. Man blir rejält mätt också. På minussidan hamnar den stökiga toaletten.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

River Restaurant on the Pier

Var: Eriksberg, Dockepiren.
Mat: Klassiska rätter med fokus på fisk.
Betyg: Tre fyrar (Mat 15/20, Service 2/5)

”Skoj ändå att restaurangen på piren fortfarande finns kvar efter snart 30 år. För att matcha de höga priserna skulle dock köket behöva lite mer fingertoppskänsla.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Hoze

Var: Masthugget, Stigbergsliden 17.
Mat: Japanska rätter med fokus på sushi.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 17/20, Service 3/5)

Endast alkoholfritt. ”Vill du ha kvalitetssushi, intimt sällskap med kocken framför dig på köksscenen och dessutom överlåta menyvalet åt kocken är detta absolut din upplevelse.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Caleo

Var: Centrum, Engelbrektsgatan 39 B.
Mat: Bastant medelhavsmat med vissa utvikningar.
Betyg: Tre fyrar (Mat 13/20, Service 4/5)

Klassisk mötesplats. ”När man som Caleo serverar generös och oftast stabil comfort food med medelhavstema är det svårt att inte tycka om stället.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Levantine

Var: Centrum, Aschebergsgatan 22.
Mat: Rustika franska rätter med inslag av svenskt och asiatiskt.
Betyg: Tre fyrar (Mat 11/20, Service 3/5)

Opretentiös kvarterskrog. ”Kanske inte förstavalet för en trerättersmiddag, utan mer en krog för att stilla hungern och umgås.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Project

Var: Centrum, Södra vägen 45.
Mat: Modern europeisk meny med nordiska råvaror.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 19/20, Service 4/5)

”Smakerna, ingredienserna, miljön och de prisvärda rätterna tilltalar oss som uppskattar en genuin matupplevelse med passande viner därtill.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Prime Grill

Var: Centrum, Kungsportsavenyn 5.
Mat: Fokus på grillat kött.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 16/20, Service 4/5)

”Helhetskänslan är att restaurangen kan det här med grill, och med både trevlig miljö och kunnig personal kan detta bli ett populärt tillskott på Avenyn.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Fiskekrogen

Var: Centrum, Lilla torget 1.
Mat: Fokus på fisk och skaldjur.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 18/20, Service 3/5)

”I en tid av snabba trender i krogvärlden har Fiskekrogen sin styrka i det klassiska och bjuder på utsökta råvaror från havet.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Kungsportshuset Matbar

Var: Centrum, Östra Larmgatan 18.
Mat: Nordisk inriktning.
Betyg: Tre fyrar (Mat 12/20, Service 2/5)

”Bra och populära luncher men en servering som inte håller måttet.” Läs recensionen här. (Bild: Per Wahlberg)

Tvåkanten

Var: Centrum, Kungsportsavenyn 27.
Mat: Traditionella svenska rätter.
Betyg: Tre fyrar (Mat 15/20, Service 3/5)

”Vår upplevelse är att den som vill ha lättsamt umgänge på en kvarterskrog med höga ambitioner kommer att trivas här.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Ristoria

Var: Centrum, Mässans gata 16.
Mat: Italiensk meny.
Betyg: Två fyrar (Mat 9/20, Service 3/5)

”Gott om utrymme för stora sällskap. Det finns ett stort antal italienska restauranger i Göteborg. Många av dem är antingen bättre eller mer prisvärda än Ristoria.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Teatergatan

Var: Centrum, Teatergatan 20.
Mat: Rustik, varierad och bitvis ganska underhållande.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 16/20, Service 3/5)

”Roligt, prisvärt kök med rustik mat mitt i nöjeslivet. Här serveras mat med ambitioner i lokaler som är ståtliga.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Långedrag värdshus

Var: Långedrag, Talattagatan 24.
Mat: Bred meny med allt från finfisk till caesarsallad.
Betyg: Tre fyrar (Mat 15/20, Service 2/5)

”Bjuder på en oslagbar utsikt mot havet. Men servicen är över huvud taget ofta alltför avslappnad.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Taverna Averna

Var: Linnéstan, Tredje Långgatan 7.
Mat: Bred meny med allt från ostron och pizza till råbiff och caesarsallad.
Betyg: Tre fyrar (Mat 13/20, Service 3/5)

Menyn endast på engelska. ”Sympatisk mötesplats med avspänd atmosfär. Här finns något för de flesta.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

At Park

Var: Centrum, Kungsportsavenyn 46.
Mat: Internationell meny med något för alla.
Betyg: Tre fyrar (Mat 11/20, Service 3/5)

Hotellrestaurang. ”Skön stämning, modern inredning och rikliga portioner. Det känns genomgående som att kocken är något nervös.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

28+

Var: Centrum, Götabergsgatan 28.
Mat: Fantastisk, exklusiv matkonst med de allra bästa råvarorna.
Betyg: Fem fyrar (Mat 20/20, Service 5/5)
Stjärna i Guide Michelin

”Det vi upplever är tre timmar av kulinarisk perfektion, presenterat med mesta möjliga omtanke. Stans bästa krog? Ja, vi törs nog säga det.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Koizen

Var: Centrum, Aschebergsgatan 26.
Mat: Japansk omakase, det vill säga gästerna överlämnar valet av kvällens meny till kocken.
Betyg: Tre fyrar (Mat 15/20, Service 3/5)

Spännande sushi. ”Fantastiska råvaror och spännande smakbrytningar. En del onödigt slarv vid tillredningen.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Mr P

Var: Centrum, Götaplatsen.
Mat: Små och medelstora rätter, ofta med asiatiska smaker.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 16/20, Service 3/5)

”En populär mötesplats med skön avslappnad atmosfär, men knappast ett ställe du hänger på hela kvällen eller äter en femrätters.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Barrique Vinbar

Var: Centrum, Berzeliigatan 18.
Mat: Svenska mellanrätter som ger möjlighet att prova goda viner.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 17/20, Service 4/5)

”Detta är en krog med fokus på vin. Lokalerna är rikligt dekorerade med flaskor och glas. Det känns direkt trivsamt.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Bon

Var: Centrum, Arkivgatan 4.
Mat: Fransk bistromeny.
Betyg: Tre fyrar (Mat 10/20, Service 3/5)

”Klassisk fransk bistro. Slink in-vänligt, vitt kakel och speglar på väggarna. Men Bon behöver rycka upp sig för att motivera sin plats i utbudet.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Brasserie Lipp

Var: Centrum, Kungsportsavenyn 8.
Mat: Allt från asiatiska rätter till bistrorätter.
Betyg: Två fyrar (Mat 7/20, Service 2/5)

”När vi lommar upp för Avenyn med ett betydande hål i plånboken frågar vi oss varför Lipp försöker låtsas vara något de inte är: en fin restaurang.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Gården

Var: Vasastan, Vasagatan 40.
Mat: Närodlat.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 19/20, Service 4/5)

”Schysst attityd, fina råvaror, charmig och god mat. Närodlat som är tillagat med lika delar lekfullhet och omsorg.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Cuckoo's Nest

Var: Lindholmen, Lindholmspiren 4.
Mat: Hotellrestaurang som gärna vill servera mer än de klassiska hotellrätterna.
Betyg: Tre fyrar (Mat 14/20, Service 3/5)

”Hotellrestaurang med ambitioner. Snabb och engagerad personal och trevligt läge vid älven.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Upper House

Var: Centrum, Mässans gata 24, Korsvägen.
Mat: Närproducerad och säsongsinriktad svensk meny.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 18/20, Service 4/5)

”Inte längre den fine dining-restaurang som fyra år i rad belönades med Michelin-stjärna. I stället får vi mer avslappnad stämning, större blandning på gäster, en lägre summa på notan – och riktigt bra mat. Samt stans kanske bästa utsikt.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Carbon

Var: Centrum, Barnhusgatan 2.
Mat: Säsongsanpassad meny med kreativa rätter. Roliga och överraskande råvaror.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 18/20, Service 5/5)

”En ny och dold pärla bland Göteborgs restauranger. Omtänksam service, utsökta råvaror och omsorgsfullt tillagade rätter.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

OGBG

Var: Skeppsbron, Skeppsbroplatsen 1.
Mat: Asiatiskt cross-kitchen med göteborgska drag.
Betyg: Två fyrar (Mat 7/20, Service 1/5)

”Ett förvirrat kök och en service som är både hopplös och håglös. Upplevelsen vägs faktiskt upp något av härlig inredning, uppfinningsrika drinkar och chosefri stämning.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Kometen

Var: Centrum, Vasagatan 58.
Mat: Svensk husmanskost och några krogklassiker.
Betyg: Tre fyrar (Mat 11/20, Service 2/5)

”En klassiker som går in på sitt 35:e år på samma adress. Tyvärr försöker krogen leva på gamla meriter och känslan är att det inte längre är någon omsorg om detaljerna.”  Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Meet

Var: Lorensberg, Geijersgatan 12.
Mat: Importerat kvalitetskött, klassiska tillbehör och feta, smakrika såser.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 17/20, Service 3/5)

”Flyttar inte fram de kulinariska gränserna, men serverar gedigen mat och kan verkligen hantera kött. Inget för vegetarianer, förstås.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Thörnströms Kök

Var: Johanneberg, Teknologgatan 3.
Mat: Säsongens råvaror från klassiskt skandinaviskt och regionalt kök.
Betyg: Fem fyrar (Mat 19/20, Service 5/5)
Stjärna i Guide Michelin.

”En stabil stjärna på den göteborgska kroghimlen sedan slutet av 90-talet. Snudd på perfektion på mat- och dryckresan. För full pott i betyget skulle vi vilja bli ännu mer överraskade.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Teaterkällaren

Var: Centrum, Kungsparken 1.
Mat: Svenska smaker som möter sydeuropeiska. 
Betyg: Tre fyrar (Mat 11/20, Service 3/5)

”Både stimmigt after-work och hemtrevligt mys under Stora Teaterns källarvalv. Snabb service och plats för stora sällskap.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Vrå

Var: Centrum, Drottningtorget 10, Posthotellet.
Mat: Smårätter, ostron, sashimi, mellanrätter, sushi och huvudrätter. Närproducerade råvaror, främst från havet och med japansk touch.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 17/20, Service 5/5)

”Vrå har flyttat upp från källarplanet i Posthotellet och fått störe ytor och ett riktigt kök. Ypperlig service, några underbara smårätter och fisk av oklanderlig kvalitet.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Familjen

Var: Lorensberg, Arkivgatan 7.
Mat: Tydliga smaker, fina råvaror och årstidsanpassat med känsla.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 18/20, Service 4/5)

”En av stans trevligaste mötesplatser. Maten är ett kärleksmöte mellan comfort food och fine dining, baren är kreativ och ambitiös.”  Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Björk och Bambu

Var: Linnéstan, Vegagatan 50.
Mat: Skandinaviskt och asiatiskt i fusion. Tonvikt på det tidigare.
Betyg: Fyra fyrar (Mat 18/20, Service 5/5)

”Professionellt, familjärt, charmerande – och en näst intill perfekt meny. Vi skulle önska mindre svenskt och mer asiatiskt för en ännu bättre upplevelse.” Läs recensionen här. (Bild: Anna von Brömssen)

Betygsnivåer

Fem fyrar: Lysande (25–24 poäng). Fyra fyrar: Utmärkt (23–19 poäng). Tre fyrar: Bra (18–13 poäng). Två fyrar: Godkänt (12–7 poäng). En fyr: Underkänt (6–0 poäng).

LÄS MER: Göteborgsvarvet som lever än

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.