Uteätarna har testat 39 restauranger under 2019.
Uteätarna har testat 39 restauranger under 2019. Bild: Anna von Brömssen

Restauranger i Göteborg – GP listar årets 39 recensioner

Var ska man äta i Göteborg? GP:s krogrecensenter, Uteätarna, testar regelbundet Göteborgs restauranger för att ta reda på vilka som är bäst just nu. Allt för att kunna ge tips för dejten, familjemiddagen, vegetarianen eller guida till var du hittar den mest prisvärda maten. Här är alla recensionerna från 2019!

ANNONS
|

Om Uteätarna

Uteätarna är en grupp journalister på GP:s redaktion som har stor restaurangvana. Varje vecka betygsätts en Göteborgskrog i två kategorier: mat (där maxpoäng är 20) och service (där maxpoäng är 5). Bara en krog nådde maxpoängen 25 under 2019.

Testad januari 2019

Dinner 22

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Södra vägen 22.
Mat: Traditionellt svenskt kök med fokus på kötträtter.
Betyg: 18/25 poäng (Mat 15/20, Service 3/5)

”För den som är på jakt efter en rejäl bit fint kött, goda viner och trevlig stämning är Dinner 22 ett gott val.” Läs recensionen här.
Testad januari 2019

Koks

gradegradegradegradegrade
Var: Vasastan, Vasagatan 9.
Mat: Husmanskost serverad i mindre portioner att dela.
Betyg: 18/25 poäng (Mat 15/20, Service 3/5)

”Sett till maten som är vällagad, om än med ett par skavanker, och i ordentliga portioner måste det jämfört med liknande krogar i stan anses ytterst prisvärt”. Läs recensionen här.
Testad februari 2019

Hello Monkey

gradegradegradegradegrade
Var: Linnéstan, Linnégatan 52.
Mat: Asiatisk fusion. Mycket koreanskt och japanskt.
Betyg: 16/25 poäng (Mat 14/20, Service 2/5)

”Vi lämnar Hello Monkey med kluvna känslor. Maten och stämningen är tydliga plus, men att knö in så många gäster och dessutom med en seghet vid varje beställning gör oss klart irriterade.” Läs recensionen här.
Testad februari 2019

Wine Mechanics

gradegradegradegradegrade
Var: Gamlestan, Lilla Waterloogatan 15.
Mat: Rustik vinvänlig meny. Stort snacksutbud – från grispopcorn till ostron.
Betyg: 19/25 poäng (Mat 16/20, Service 3/5)

Bar, krog och Nordens första stadsvineri i ett före detta svinstall från 1905. ”Värd ett besök för en ­annorlunda och skojig upplevelse i en del av stan som de flesta göteborgare har kvar att upptäcka.” Läs recensionen här.
Testad februari 2019

Market

gradegradegradegradegrade
Var: Rosenlund, Rosenlundsgatan 8.
Mat: Fusion mellan texmex och koreanskt.
Betyg: 15/25 poäng (Mat 13/20, Service 2/5)

”Vi lämnar Market mätta – det snålas inte på portionerna. Roliga drinkar. Men personalen känns oengagerad.” Läs recensionen här.
Testad februari 2019

Riverton View Skybar & Restaurant

gradegradegradegradegrade
Var: Skeppsbron, Stora Badhusgatan 26.
Mat: Modernt kök och hotellklassiker som passar de flesta.
Betyg: 17/25 poäng (Mat 14/20, Service 3/5)

Stans mest spektakulära utsikt. ”Under kvällen har den lilla eleganta matsalen med tillhörande cocktailbar fyllts på med en trevlig mix av gäster i olika åldrar.” Läs recensionen här.
Testad mars 2019

Grano

gradegradegradegradegrade
Var: Vasastan, Vasagatan 32.
Mat: Varierande smårätter och exklusiva pizzor.
Betyg: 18/25 poäng (Mat 14/20, Service 4/5)

”Funkar som trevlig mötesplats dag som kväll. Man blir rejält mätt också. På minussidan hamnar den stökiga toaletten.” Läs recensionen här.
Testad mars 2019

River Restaurant on the Pier

gradegradegradegradegrade
Var: Eriksberg, Dockepiren.
Mat: Klassiska rätter med fokus på fisk.
Betyg: 17/25 poäng (Mat 15/20, Service 2/5)

”Skoj ändå att restaurangen på piren fortfarande finns kvar efter snart 30 år. För att matcha de höga priserna skulle dock köket behöva lite mer fingertoppskänsla.” Läs recensionen här.
Testad mars 2019

Hoze

gradegradegradegradegrade
Var: Masthugget, Stigbergsliden 17.
Mat: Japanska rätter med fokus på sushi.
Betyg: 20/25 poäng (Mat 17/20, Service 3/5)

Endast alkoholfritt. ”Vill du ha kvalitetssushi, intimt sällskap med kocken framför dig på köksscenen och dessutom överlåta menyvalet åt kocken är detta absolut din upplevelse.” Läs recensionen här.
Testad mars 2019

Caleo

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Engelbrektsgatan 39 B.
Mat: Bastant medelhavsmat med vissa utvikningar.
Betyg: 17/25 poäng (Mat 13/20, Service 4/5)

Klassisk mötesplats. ”När man som Caleo serverar generös och oftast stabil comfort food med medelhavstema är det svårt att inte tycka om stället.” Läs recensionen här.
Testad mars 2019

Levantine

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Aschebergsgatan 22.
Mat: Rustika franska rätter med inslag av svenskt och asiatiskt.
Betyg: 14/25 poäng (Mat 11/20, Service 3/5)

Opretentiös kvarterskrog. ”Kanske inte förstavalet för en trerättersmiddag, utan mer en krog för att stilla hungern och umgås.” Läs recensionen här.
Testad april 2019

Project

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Södra vägen 45.
Mat: Modern europeisk meny med nordiska råvaror.
Betyg: 23/25 poäng (Mat 19/20, Service 4/5)

”Smakerna, ingredienserna, miljön och de prisvärda rätterna tilltalar oss som uppskattar en genuin matupplevelse med passande viner därtill.” Läs recensionen här.
Testad april 2019

Prime Grill

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Kungsportsavenyn 5.
Mat: Fokus på grillat kött.
Betyg: 20/25 poäng (Mat 16/20, Service 4/5)

”Helhetskänslan är att restaurangen kan det här med grill, och med både trevlig miljö och kunnig personal kan detta bli ett populärt tillskott på Avenyn.” Läs recensionen här.
Testad april 2019

Fiskekrogen

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Lilla torget 1.
Mat: Fokus på fisk och skaldjur.
Betyg: 21/25 poäng (Mat 18/20, Service 3/5)

”I en tid av snabba trender i krogvärlden har Fiskekrogen sin styrka i det klassiska och bjuder på utsökta råvaror från havet.” Läs recensionen här.
Testad april 2019

Kungsportshuset Matbar

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Östra Larmgatan 18.
Mat: Nordisk inriktning.
Betyg: 14/25 poäng (Mat 12/20, Service 2/5)

”Bra och populära luncher men en servering som inte håller måttet.” Läs recensionen här.
Testad maj 2019

Tvåkanten

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Kungsportsavenyn 27.
Mat: Traditionella svenska rätter.
Betyg: 18/25 poäng (Mat 15/20, Service 3/5)

”Vår upplevelse är att den som vill ha lättsamt umgänge på en kvarterskrog med höga ambitioner kommer att trivas här.” Läs recensionen här.
Testad maj 2019

Ristoria

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Mässans gata 16.
Mat: Italiensk meny.
Betyg: 12/25 poäng (Mat 9/20, Service 3/5)

”Gott om utrymme för stora sällskap. Det finns ett stort antal italienska restauranger i Göteborg. Många av dem är antingen bättre eller mer prisvärda än Ristoria.” Läs recensionen här.
Testad maj 2019

Teatergatan

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Teatergatan 20.
Mat: Rustik, varierad och bitvis ganska underhållande.
Betyg: 19/25 poäng (Mat 16/20, Service 3/5)

”Roligt, prisvärt kök med rustik mat mitt i nöjeslivet. Här serveras mat med ambitioner i lokaler som är ståtliga.” Läs recensionen här.
Testad maj 2019

Långedrag värdshus

gradegradegradegradegrade
Var: Långedrag, Talattagatan 24.
Mat: Bred meny med allt från finfisk till caesarsallad.
Betyg: 17/25 poäng (Mat 15/20, Service 2/5)

”Bjuder på en oslagbar utsikt mot havet. Men servicen är över huvud taget ofta alltför avslappnad.” Läs recensionen här.
Testad juni 2019

Taverna Averna

gradegradegradegradegrade
Var: Linnéstan, Tredje Långgatan 7.
Mat: Bred meny med allt från ostron och pizza till råbiff och caesarsallad.
Betyg: 16/25 poäng (Mat 13/20, Service 3/5)

Menyn endast på engelska. ”Sympatisk mötesplats med avspänd atmosfär. Här finns något för de flesta.” Läs recensionen här.
Testad juni 2019

At Park

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Kungsportsavenyn 46.
Mat: Internationell meny med något för alla.
Betyg: 14/25 poäng (Mat 11/20, Service 3/5)

Hotellrestaurang. ”Skön stämning, modern inredning och rikliga portioner. Det känns genomgående som att kocken är något nervös.” Läs recensionen här.
Testad juni 2019

28+

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Götabergsgatan 28.
Mat: Fantastisk, exklusiv matkonst med de allra bästa råvarorna.
Betyg: 25/25 poäng (Mat 20/20, Service 5/5)

Stjärna i Guide Michelin. ”Det vi upplever är tre timmar av kulinarisk perfektion, presenterat med mesta möjliga omtanke. Stans bästa krog? Ja, vi törs nog säga det.” Läs recensionen här.
Testad augusti 2019

Koizen

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Aschebergsgatan 26.
Mat: Japansk omakase, det vill säga gästerna överlämnar valet av kvällens meny till kocken.
Betyg: 18/25 poäng (Mat 15/20, Service 3/5)

Spännande sushi. ”Fantastiska råvaror och spännande smakbrytningar. En del onödigt slarv vid tillredningen.” Läs recensionen här.
Testad augusti 2019

Mr P

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Götaplatsen.
Mat: Små och medelstora rätter, ofta med asiatiska smaker.
Betyg: 19/25 poäng (Mat 16/20, Service 3/5)

”En populär mötesplats med skön avslappnad atmosfär, men knappast ett ställe du hänger på hela kvällen eller äter en femrätters.” Läs recensionen här.
Testad september 2019

Barrique Vinbar

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Berzeliigatan 18.
Mat: Svenska mellanrätter som ger möjlighet att prova goda viner.
Betyg: 21/25 poäng (Mat 17/20, Service 4/5)

”Detta är en krog med fokus på vin. Lokalerna är rikligt dekorerade med flaskor och glas. Det känns direkt trivsamt.” Läs recensionen här.
Testad september 2019

Bon

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Arkivgatan 4.
Mat: Fransk bistromeny.
Betyg: 13/25 poäng (Mat 10/20, Service 3/5)

”Klassisk fransk bistro. Slink in-vänligt, vitt kakel och speglar på väggarna. Men Bon behöver rycka upp sig för att motivera sin plats i utbudet.” Läs recensionen här.
Testad september 2019

Brasserie Lipp

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Kungsportsavenyn 8.
Mat: Allt från asiatiska rätter till bistrorätter.
Betyg: 9/25 poäng (Mat 7/20, Service 2/5)

”När vi lommar upp för Avenyn med ett betydande hål i plånboken frågar vi oss varför Lipp försöker låtsas vara något de inte är: en fin restaurang.” Läs recensionen här.
Testad september 2019

Gården

gradegradegradegradegrade
Var: Vasastan, Vasagatan 40.
Mat: Närodlat.
Betyg: 23/25 poäng (Mat 19/20, Service 4/5)

”Schysst attityd, fina råvaror, charmig och god mat. Närodlat som är tillagat med lika delar lekfullhet och omsorg.” Läs recensionen här.
Testad oktober 2019

Cuckoo's Nest

gradegradegradegradegrade
Var: Lindholmen, Lindholmspiren 4.
Mat: Hotellrestaurang som gärna vill servera mer än de klassiska hotellrätterna.
Betyg: 17/25 poäng (Mat 14/20, Service 3/5)

”Hotellrestaurang med ambitioner. Snabb och engagerad personal och trevligt läge vid älven.” Läs recensionen här.
Testad oktober 2019

Upper House

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Mässans gata 24, Korsvägen.
Mat: Närproducerad och säsongsinriktad svensk meny.
Betyg: 22/25 poäng (Mat 18/20, Service 4/5)

”Inte längre den fine dining-restaurang som fyra år i rad belönades med Michelin-stjärna. I stället får vi mer avslappnad stämning, större blandning på gäster, en lägre summa på notan – och riktigt bra mat. Samt stans kanske bästa utsikt.” Läs recensionen här.
Testad oktober 2019

Carbon

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Barnhusgatan 2.
Mat: Säsongsanpassad meny med kreativa rätter. Roliga och överraskande råvaror.
Betyg: 23/25 poäng (Mat 18/20, Service 5/5)

”En ny och dold pärla bland Göteborgs restauranger. Omtänksam service, utsökta råvaror och omsorgsfullt tillagade rätter.” Läs recensionen här.
Testad oktober 2019

OGBG

gradegradegradegradegrade
Var: Skeppsbron, Skeppsbroplatsen 1.
Mat: Asiatiskt cross-kitchen med göteborgska drag.
Betyg: 8/25 poäng (Mat 7/20, Service 1/5)

”Ett förvirrat kök och en service som är både hopplös och håglös. Upplevelsen vägs faktiskt upp något av härlig inredning, uppfinningsrika drinkar och chosefri stämning.” Läs recensionen här.
Testad november 2019

Kometen

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Vasagatan 58.
Mat: Svensk husmanskost och några krogklassiker.
Betyg: 13/25 poäng (Mat 11/20, Service 2/5)

”En klassiker som går in på sitt 35:e år på samma adress. Tyvärr försöker krogen leva på gamla meriter och känslan är att det inte längre är någon omsorg om detaljerna.” Läs recensionen här.
Testad november 2019

Meet

gradegradegradegradegrade
Var: Lorensberg, Geijersgatan 12.
Mat: Importerat kvalitetskött, klassiska tillbehör och feta, smakrika såser.
Betyg: 20/25 poäng (Mat 17/20, Service 3/5)

”Flyttar inte fram de kulinariska gränserna, men serverar gedigen mat och kan verkligen hantera kött. Inget för vegetarianer, förstås.” Läs recensionen här.
Testad november 2019

Thörnströms Kök

gradegradegradegradegrade
Var: Johanneberg, Teknologgatan 3.
Mat: Säsongens råvaror från klassiskt skandinaviskt och regionalt kök.
Betyg: 24/25 poäng (Mat 19/20, Service 5/5)

Stjärna i Guide Michelin. ”En stabil stjärna på den göteborgska kroghimlen sedan slutet av 90-talet. Snudd på perfektion på mat- och dryckresan. För full pott i betyget skulle vi vilja bli ännu mer överraskade.” Läs recensionen här.
Testad november 2019

Teaterkällaren

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Kungsparken 1.
Mat: Svenska smaker som möter sydeuropeiska. 
Betyg: 14/25 poäng (Mat 11/20, Service 3/5)

”Både stimmigt after-work och hemtrevligt mys under Stora Teaterns källarvalv. Snabb service och plats för stora sällskap.” Läs recensionen här.
Testad november 2019

Vrå

gradegradegradegradegrade
Var: Centrum, Drottningtorget 10, Posthotellet.
Mat: Smårätter, ostron, sashimi, mellanrätter, sushi och huvudrätter. Närproducerade råvaror, främst från havet och med japansk touch.
Betyg: 22/25 poäng (Mat 17/20, Service 5/5)

”Vrå har flyttat upp från källarplanet i Posthotellet och fått störe ytor och ett riktigt kök. Ypperlig service, några underbara smårätter och fisk av oklanderlig kvalitet.” Läs recensionen här.
Testad december 2019

Familjen

gradegradegradegradegrade
Var: Lorensberg, Arkivgatan 7.
Mat: Tydliga smaker, fina råvaror och årstidsanpassat med känsla.
Betyg: 22/25 poäng (Mat 18/20, Service 4/5)

”En av stans trevligaste mötesplatser. Maten är ett kärleksmöte mellan comfort food och fine dining, baren är kreativ och ambitiös.” Läs recensionen här.
Testad december 2019

Björk och Bambu

gradegradegradegradegrade
Var: Linnéstan, Vegagatan 50.
Mat: Skandinaviskt och asiatiskt i fusion. Tonvikt på det tidigare.
Betyg: 23/25 poäng (Mat 18/20, Service 5/5)

”Professionellt, familjärt, charmerande – och en näst intill perfekt meny. Vi skulle önska mindre svenskt och mer asiatiskt för en ännu bättre upplevelse.” Läs recensionen här.

Betygsnivåer

Fem fyrar: Lysande (25–24 poäng). Fyra fyrar: Utmärkt (23–19 poäng). Tre fyrar: Bra (18–13 poäng). Två fyrar: Godkänt (12–7 poäng). En fyr: Underkänt (6–0 poäng).

LÄS MER:Göteborgsvarvet som lever än

ANNONS