LÄS MER:Göteborgs bästa restauranger – GP listar recensionerna med högst betyg
Södra vägen 4
Orrmyr satsar på skaldjur och grillat
Familjen Orrmyr som sedan tidigare står bakom restaurangerna Bord 27, Totale och Salut, för att nämna några, kommer nu med en ny satsning. Den här gången blir det fokus på mat gjord på havets skatter, men med flera vegetariska alternativ. Nykomlingen Brasserie Lavette har öppet sedan en vecka tillbaka.
Herkulesgatan 40
Njut av mustiga smaker från Sarajevo
Den nya restaurangen Sebilj serverar mustiga rätter från Bosnien och Hercegovina. Namnet kommer från den kända brunnen Sebilj som byggdes i ottomansk stil på 1700-talet i Sarajevo. På menyn syns bland annat gulasch, köttfärsfylld paprika, och böngrytan pasulj. Öppet för både lunch och middag.
Burggrevegatan 27
Ny italienare med familjär stämning
I augusti slog dörrarna till en ny italienare upp i staden. Gamla Hookah Lounge nära Odinsplatsen har bytts ut mot Capello ristorante italiano, som serverar både lunch och middag. Vinlistan är bred från Piemonte till Sicilien och restaurangen erbjuder en avslappnad och familjär stämning.
Björlandavägen 207
Indiska rätter värmer på Hisingen
Indian Rasoi har öppnat upp nordväst om Kvillebäcken i Kärrdalen. I det lugna området väntas nu nya matäventyr. Köket bjuder på färska råvaror och en stor variation kryddor, enligt restaurangen själva. Målet är att ingen ska gå därifrån hungrig. På vardagar serveras både lunch och middag.
LÄS MER:Familjen Orrmyr öppnar Brasserie Lavette
LÄS MER:Bästa maten i Göteborg – här är restaurangernas guldkorn
LÄS MER:Nu öppnar italienska restaurangen Tavolo i Artilleristallarna
Missa inte det senaste från Två Dagar!
Nu kan du få alla reportage, spaningar och tips från GP:s helgmagasin Två Dagar som en notis direkt till din telefon. Klicka på följ-knappen vid taggen Två Dagar, i mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.
TEXT
Karin Frid