Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya krogar öppnar fortfarande i stan. Bengans gamla lokaler blir butik, kafé och restaurang, Vietnamhaket har ynglat av sig och en nostalgisk pizzarestaurang hittas numera i centrum.  Bild: Anna Kröss, Stefan Edetoft, Stefan Berg
Nya krogar öppnar fortfarande i stan. Bengans gamla lokaler blir butik, kafé och restaurang, Vietnamhaket har ynglat av sig och en nostalgisk pizzarestaurang hittas numera i centrum. Bild: Anna Kröss, Stefan Edetoft, Stefan Berg

Fem nya restauranger som öppnar i Göteborg

Ett ljus i tunneln: det öppnar fortfarande nya restauranger. Bland annat en vinbar bland långgatorna och en deli i Bengans gamla lokaler – här är fem spännande nyheter på stans krogkarta.

LÄS MER: Gänget bakom Little meats öppnar ny restaurang i Linné

Raffel: Vinbar bland långgatorna


Fjärde Långgatan 1

En vinbar med det rafflande namnet Raffel håller på att färdigställas i ett av stans främsta bardistrikt, planen är att öppna efter påsk. Tanken är att erbjuda en krog där det går att svänga in för en middag och sedan stanna för drinkar om andan faller på. Orange vin, mellanrätter och hela fiskar att dela på står bland annat på menyn.
Bild: Anna Kröss
Bild: Anna Kröss

We & Deli: Gamla Bengans fylls med mat


Allmänna vägen 26

Materia och House of win win går samman för att skapa en ny plats för mat och umgänge. Inspirerade av Sydeuropa vill de ge Göteborg en blandning av delikatessbutik, kafé, bar och restaurang. We & Deli är namnet och idén är att erbjuda god mat att dela med andra, mat som man antingen köper med sig eller njuter av på plats. Just nu renoveras lokalen som tidigare huserade Café Columbus och en gång i tiden Bengans. Vävtapeten ska ut och träslag som ek och alm från Bohuslän ska in. We & Deli öppnar senare i vår i etapper, först butiken sedan kafédelen.
Bild: Anders Ylander
Bild: Anders Ylander

Big bird: Little meats grundare öppnar nytt


Övre Husargatan 17

I sex år var Little meats ett självklart inslag i Linné innan verksamheten lades ner. Men nu har Wyatt Crusick, mannen bakom den populära krogen, skapat något nytt – Big bird. Den här gången står kycklingen i fokus, fågeln ska grillas, rökas och friteras. Maten inspireras av det amerikanska köket, men nästan alla råvaror är inhandlade så lokalt som möjligt. Menyn innehåller även flera olika mackor och sidorätter. Big bird öppnar i slutet av mars.
Bild: Stefan Berg
Bild: Stefan Berg

Deg: Pizzeria hyllar 1970-talet


Drottninggatan 29

Pizza är en rätt som det är svårt att få nog av. I stan kryllar det av olika etablissemang som serverar napolitansk pizza, stenugnsbakad pizza, snabbpizza och så vidare. I början av mars öppnade ytterligare en krog på temat, Deg. Här vill man förena den krispiga italienska pizzan med det nostalgiska svenska 1970-talet, som restaurangens inredning är inspirerad av.
Bild: Stefan Edetoft
Bild: Stefan Edetoft

Vietnamhaket: Vietnamesiska smaker


Götgatan 10

Inne i Nordstan har en ny restaurang anslutit till stråket av krogar på övre plan. Senaste tillskottet är Vietnamhaket som flyttade in i Femman i mitten av mars. Det blir det familjeägda företagets tredje etablering i Göteborg. Rätterna kommer från det nordvietnamesiska köket och inkluderar bland annat het nudelsoppa, nudelsallader och frasiga vårrullar. Det finns även ett brett utbud av veganska och vegetariska alternativ.

LÄS MER: Sofi Warenfalk driver en restaurang i sitt vardagsrum

LÄS MER: Restauranger i Göteborg: Här är stans bästa maträtter

Missa inte det senaste från Två Dagar!

Nu kan du få alla reportage, spaningar och tips från GP:s helgmagasin Två Dagar som en notis direkt till din telefon. Klicka på följ-knappen vid taggen Två Dagar, i mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här