Unika huset i Mariestad – en snackis i sociala medier

I Mariestad ligger ett färgglatt hem som får mycket kärlek i sociala medier just nu. Leyla Salm som inrett huset och som bor där är alldeles överväldigad över all kärlek hon och hennes man får för sitt hem sedan bostadsannonsen lades ut. Men efter fyra år är det alltså nu dags för ägarna att flytta – och ta sig an ett nytt hus och ge det en massa kärlek.

ANNONS
|

Bland de mest klickade hemmen på Hemnet på just nu är ett grönt hus som ligger i Mariestad. Den unika inredningen har gjort huset mycket klickat, och delat på sociala medier, och där har folk älskat det.

LÄS MER:Här är några av världens dyraste hem

I det färgglada och unika huset bor Leyla Salm, som är konstnär, och hennes man Frederik Joustra. Att de hamnade i Mariestad var en ren tillfällighet.

För fyra år sedan satt hon och tittade på Blocket hemma i Nederländerna, där fann hon ett hus i Mariestad som hon blev helt förälskad i. Paret åkte till Sverige för att titta på det, och sex veckor senare flyttade de in.

ANNONS

LÄS MER:Bostadsannonserna som blir humor online

Huset var inte i så bra skick, så paret har renoverade det och inrett det under de fyra år de bott där. Leyla Salm berättar att när de skulle köpa huset sa hon till sin man "bara så du vet jag kommer att gå loss i det".

Och det gjorde hon.

Bakom husets unika inredning ligger ägarinnan Leyla Salm.
Bakom husets unika inredning ligger ägarinnan Leyla Salm. Bild: Örjan Jakobsson

– Jag har inrett det precis som jag har velat, utan att jag funderat på vad andra ska tycka om det. Folk har nu så mycket positiva saker att säga om det. Jag är alldeles överväldigad och överraskad, för mig är det som körsbäret på kakan, säger Leyla Salm.

Dags att flytta vidare

Men efter fyra år är huset färdigt och det är dags för paret att dra vidare. Huset har varit ett konstprojekt, och nu vill hon hitta ett nytt ställe att jobba med.

– Vi hade inte förväntat oss ett så stort intresse redan, så vi har inget nytt hem än. Så vi måste leta efter något. Kanske kan det bli en skola eller en biograf någonstans i Sverige. Så har något ett speciellt hus, får de gärna höra av sig till oss. Och vi kan bo var som helst i landet.

Kommer ert nya hem vara inrett på samma sätt?

ANNONS

– Med samma känsla iallafall, och kanske ännu mer än i dag, om det nu är möjligt. Vi vill göra det nya huset mer öppet för besökare, så kanske gör vi ett te-rum så man kan ta en kopp te och titta på konst samtidigt.

Är vi svenskar rädda för färg?

– Alla svenskar säger att de inte gillar färg, men när de kommer till mig gillar de ju mitt hem. De säger att de är rädda för färg, då brukar jag säga: "Vad är det värsta som kan hända". Använd mer färg och var bekväm med det, säger Leyla Salm.

Stort intresse

Mäklaren Andreas Bromfalk berättar att intresset för huset är stort och lite annorlunda mot vad det brukar vara vid en försäljning. Han säger att huset kanske inte är för alla – men att han har flera seriösa intressenter på det.

– Många har varit inne och tittat och det har delats i sociala medier. Det har även hamnat hos "Hemnetknarkarna" på Instagram. Jag förstod att det skulle bli en liten snackis, men inte såhär.

Fanns det några tankar på att styla huset inför försäljningen?

– Det fanns verkligen inga tankar på att styla om hemmet – det är ju redan stylat, säger Andreas Bromfalk.

ANNONS

LÄS MER:Kändisarnas hem säljs för miljoner – titta in i deras lyxhus

LÄS MER:Kelly Clarkson, första Idol-vinnaren, säljer sitt lyxhus

LÄS MER:Dr Phil säljer ett av sina hus

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS