Utomhusbion i Slottsskogen skjuts upp till nästa år

I augusti skulle Azaleadalen ha intagits av biosugna göteborgare. Nu skjuter arrangörerna för utomhusbion upp evenemanget till nästa sommar på grund av coronapandemin.

ANNONS
|

Arrangörerna har till sist fått erkänna sig besegrade av pandemin och flyttar nu hela arrangemanget till juli 2021.

”Vi har hållit tummarna till max sedan Covid-19 bröt ut och hoppats på att vi trots allt tråkigt ska kunna genomföra utomhusbiofestivalen ändå. Men tyvärr så måste vi slutligen erkänna oss besegrade av pandemin och även vi måste ta vårt ansvar” skriver de i sociala medier.

LÄS MER:Europas största utomhusbio tillbaka i Slottsskogen

”Det är super-duper-tråkigt tycker vi och vi alla såg mega-mycket fram emot att få bjuda er alla på utomhusbio i sommar! Men, safety first SÅKLART” fortsätter de.

Utomhusbion skulle ha ägt rum den 29 augusti i Azalea. Tanken var att ha biovisning klockan 22, och innan dess en hemlig gäst, livemusik, food trucks och DJ:s. Vilken film som skulle visats var inte klart.

ANNONS

LÄS MER:Så är det att gå på bio under corona

Konceptet med gratis utomhusbio i Slottsskogen drogs i gång för tre år sedan av Viktor Skoglund och Anton Lindegren. De väntade sig att det skulle komma några hundra personer, men de senaste åren har fler och fler kommit. Förra året besöktes de av ungefär 8 500 personer, vilket gjorde det till Europas största utomhusbio.

LÄS MER:Nu kan du köpa biobiljetter till Bergakungen

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS