Nu öppnar Filmstaden Bergakungen igen, tillsammans med ytterligare tre biografer i Stockholm, Malmö och Västerås.
Nu öppnar Filmstaden Bergakungen igen, tillsammans med ytterligare tre biografer i Stockholm, Malmö och Västerås. Bild: Dan Hansson / SvD / TT

Nu kan du köpa biobiljetter till Bergakungen

Onsdag 24 juni öppnar Bergakungen igen med extra säkerhetsåtgärder och begränsade platser. I dag släpps de första biljetterna.

ANNONS
|

På onsdag den 24 juni öppnar Filmstaden Bergakungen igen, tillsammans med ytterligare tre biografer i Stockholm, Malmö och Västerås.

Resten av Filmstadens biografer kommer att öppna successivt de närmaste veckorna fram till den 15 juli då de räknar med att alla biografer är öppna igen.

Och redan i dag kan du boka biljetter till onsdagens visningar.

LÄS MER:De startar drive-in-bio på Bananpiren

Tre filmer har biopremiär den 24 juni: ”Brahms: the boy 2”, ”Kapten Sabeltand och den magiska diamanten” och ”Marie Curie. Pionjär. Geni. Rebell”.

Utöver dessa premiärer kommer även flera filmer från årets början tillbaka till vita duken, till exempel: ”Framåt”, ”Ella Bella Bingo”, ”1917”, ”Parasit” och ”Min pappa Marianne”.

ANNONS

Dessutom kommer de att visa äldre filmklassiker som ”The dark knight”-trilogin, ”Inception”, ”Interstellar”, ”Dunkirk”, samt ”Star wars: the empire strikes back” som i år firar 40 år.

Begränsat antal platser

På grund av den rådande pandemin har Filmstaden begränsat antalet platser till varje föreställning. I de större salongerna kommer maxantalet gäster vara 50 stycken.

Mellan varje grupp av gäster kommer det att vara tomma stolar och minst 1,5 meter mellan raderna.

LÄS MER:Ullevi och Bergakungen kan få ge plats åt bostäder

För att det inte ska vara fler än 50 personer i foajén samtidigt kommer det att vara längre tid mellan föreställningarna. Biografvärdar på plats kommer att hjälpa alla att hålla social distans.

De kommer att städa oftare och mer noggrant, ha extra kontroller av toaletter, samt att speciella stationer finns utplacerade med handsprit och pappershanddukar.

Dessutom har alla som jobbar på biograferna utbildats i nya säkerhets- och hygienrutiner, samt bär skyddsutrustning där det krävs.

ANNONS