Pirathajen simmade ut ur kvällens ”Masked singer”

Pirathajen charmade panelen och gjorde en fin tolkning av Albin Lee Meldaus ”Josefin”. Men det räckte inte. På fredagen tvingades den prisade skådisen lämna ”Masked singer”.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

ANNONS

SPOILER ALERT!

Det närmar sig slutspel i ”Masked singer”. Det har det i och för sig gjort ända sedan den här fjärde säsongen först drog igång för ett antal veckor sedan. Men på fredagskvällens skulle i alla fall de sista semifinalplatserna besättas – och det stod mellan Pandorna, Skelettet, Pirathajen och Prinsesstårtan.

Och som vanligt låg det på panelens medlemmar Måns Zelmerlöw, Nour El Refai, Felix Herngren och Pernilla Wahlgren att försöka gissa så begåvat som möjligt.

Efter att Pandorna dragit igång kvällen med Nicky Youres stunsiga ”Sunroof” gissade panelen på Henrik Dorsin, Väder-Nils Holmqvist, Josef Fares och Markoolio, vilket kändes som den mest välunderbyggda gissningen.

ANNONS

Sedan följde Prinsesstårtan med Veronica Maggios ”Jag kommer” i Tove Los engelskspråkiga version. Pirathajen sjöng Albin Lee Meldaus Cornelis-pastisch ”Josefin”. Skelettet tolkade Jennifer Lopez ”Let’s get loud”.

Hajen fick lämna ”Masked singer”

Och det gissades på Greta Thunberg, Sanna Bråding, Agneta Sjödin, Per Morberg, Måns Herngren, Peter Settman, Sarah Dawn Finer och en drös andra mer eller mindre överraskande namn.

Efter att publiken fått säga sitt gick Skelettet och Pandorna vidare till semifinal och ett vinnnarbattle där Skelettet vann med kvällens höjdare, en kortversion av ”Can´t help falling in love”.

Därefter möttes Prinsesstårtan och Pirathajen i ett direkt avgörande loserbattle. Tårtan sjöng ”Should I stay or should I go” medan Pirathajen rev av en version på ”Sway” som inte riktigt föll publiken i smaken och som innebar slutet för hajens fortsatta tävlande.

Per Morberg: ”Jag har 100% dåligt omdöme”

Innan masken lyftes av skulle dock panelen gissa en sista gång och då drog de till med Per Morberg, Jonatan Unge, Mikael Rickfors och Per Morberg. Igen. Och visst var det den populäre tv-kocken och prisade skådisen Per Morberg som dolde sig under hajhuvudet.

– Jag har 100% dåligt omdöme, förklarade han strax efter sitt beslut att vara med i ”Masked singer”.

Två av fyra gissade alltså rätt, Pernilla Wahlgren och Felix Herngren, men Per Morberg var ändå lite besviken på att fler i panelen inte kände igen honom.

ANNONS

– Jag har jagat med alla fyra. Flera gånger dessutom ...

Nu har sex personer röstats ut ur ”Masked singer” – Tomas Brolin, Markus Aujalay, Ewa Roos, Therese Alshammar, Thomas Ravelli, Per Morberg – och sex tävlande återstår.

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:Dannys ”Amazing” räckte inte – Bergatrollet utröstad

LÄS MER:Världsmästaren tvingades lämna ”Masked singer”

LÄS MER:Väckarklockan från Borås lämnade ”Masked singer”

LÄS MER:Lejonet fick lämna "Masked singer"

LÄS MER:”Masked singer” tillbaka – så var första programmet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS