Väckarklockan från Borås lämnade ”Masked singer”

”Masked singer” rullar vidare. På fredagskvällen var det tack och hej för Väckarklockan.
– Det har varit fruktansvärt roligt. Men en utmaning, tjostade sångerskan och skådespelaren från Borås.

ANNONS

TV4:s tittarsuccé ”Masked singer” har nått sitt tredje avsnitt och på fredagskvällen möttes Ufot, Diskokulan, Väckarklockan, Kameleonten (den enda som kan sjunga) och Bergatrollet som i tur och ordning bjöd på sånger av Hooja, Bianca Ingrosso, Madonna, Adele och Imagine Dragons

Därefter gissades det såklart vilt. På Olof Wretling, Therese Alshammar, Annie Lööf, Amy Deasismont, Penny Parnevik och Sanna Lundell. Det gissades på Mauri Hermundsson och Martin Melin, Özz Nujen, Leif & Billy ... och så vidare.

Efter att publiken fått säga sitt var det dags för en utslagsduell mellan Väckarklockan, som sjöng Jerry Williams ”I can jive”, och Ufot som sjöng Beastie Boys ”Fight for your right” och dessutom visade sig bestå av två personer, precis som Markus & Martinus härom året.

ANNONS

Där drog Väckarklockan det kortaste strået. Panelen gissade på att det antingen var Ann Westin, Christer Lindarw, Malou von Sivers eller Eva Rydberg som gömde sig i dräkten. Men icke.

”Bland det roligaste jag har gjort”

När masken till sist åkte av visade det sig vara sångerskan och skådespelaren Ewa Roos, 74, som dolde sig därunder. Som visserligen är kollega med Eva Rydberg och har tävlat tillsammans med henne i Melodifestivalen, men till Måns Zelmerlöws förtrytelse (det var han som gissade på Eva Rydberg) så skjuter nära som bekant ingen hare.

– Det har varit fruktansvärt roligt. Men en utmaning, tjostade sångerskan från Borås precis efter att masken lyfts av huvudet.

Och Ewa Roos har varit svårplacerad för panelen, som tidigare har gissat på bland andra Jonas Gardell, Kalle Moraeus, Babben Larsson och Jon Henrik Fjällgren. Felix Herngren kastade till och med in Iprenmannen som ett wild card.

Just det verkade Ewa Roos inte uppskatta riktigt, men annars tycks programformatet ha passat henne. Trots att hon härom veckan tvingades ta sig an finska Käärijäs Eurovisionbidrag och Loreenutmanare ”Cha cha cha”.

– Det här var bland det roligaste jag har gjort.

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:Lejonet fick lämna "Masked singer"

LÄS MER:”Masked singer” tillbaka – så var första programmet

LÄS MER:Här är årets figurer i "Masked Singer"

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS