Dannys ”Amazing” räckte inte – Bergatrollet utröstad

”Masked singer” har kommit halvvägs. Trots publikfriande låtar av Danny Saucedo och Thomas Stenström blev det Bergatrollets tur att tacka för sig och vända åter till sin grotta.

ANNONS

SPOILER ALERT!

”Masked singer” är halvvägs in i säsongen och på fredagen uppträdde de tävlande för första gången med två låtar var. Poängen med detta kan man som tittare fundera på, kanske rent av ifrågasätta, men slutspelet närmar sig och det är väl på sin plats att insatserna höjs. Typ.

I panelen var Pernilla Wahlgren tillbaka igen och tog plats bredvid Nour El Refai, Måns Zelmerlöw och Felix Herngren. Under kvällens program uppträdde sedan i tur och ordning Bergatrollet, Kameleonten, Diskokulan och Ufot som numera är ett Dubbel-ufo.

De sjöng låtar av Danny Saucedo, Christina Aguilera, Fifty Fifty och Darin, varefter panelen gissade på bland andra Jenny Strömstedt, Bingo Rimér, Anna Bergendahl, Rickard Olsson, Sofia Pekkari, Thomas Ravelli, Laila Bagge, Malin Baryard, Norlie & KKV, Filip & Fredrik och en handfull andra mer eller mindre begåvade förslag.

ANNONS

”En av de stora anledningarna till att jag ställde upp i programmet är ju för att Måns alltid har gissat på mig”

Kameleonten och Diskokulan möttes i ett vinnarbattle – som Kameleonten gick segrande ur efter en smäktande version av Dolly Partons ”I will always love you” i Whitney Houstons version – och därefter Bergatrollet och Ufona i ett loserdito, där Bergtrollets version av Thomas Stenströms ”Andas in andas ut” var den som fungerade sämst enligt tv-publiken. Alltså ... av med Bergatrollets mask!

Men dessförinnan skulle panelen gissa en sista gång och då chansade de på Bingo Rimér, Eric Stern, Måns Möller och Måns Nathanaelson. Vilket var helt fel för under masken dolde sig ännu en VM-hjälte från bronslaget i USA 1994 (härom veckan var det Tomas Brolin som tittade fram under masken) nämligen målvakten Thomas Ravelli!

Vilket Måns Zelmerlöw hade gissat på tidigare under kvällen, men alltså inte när det verkligen gällde. Då missade han helt.

– En av de stora anledningarna till att jag ställde upp i programmet är ju för att Måns alltid har gissat på mig, sade Ravelli lite halvt besviken på Zelmerlöw efter att trollmasken åkt av.

Men det gick snabbt över och den legendariske fotbollsmålvakten tycktes njuta i stora drag när programledaren David Hellenius intervjuade honom på slutet.

– Det här måste jag säga är det roligaste jag har gjort!

ANNONS

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:Världsmästaren tvingades lämna ”Masked singer”

LÄS MER:Väckarklockan från Borås lämnade ”Masked singer”

LÄS MER:Lejonet fick lämna "Masked singer"

LÄS MER:”Masked singer” tillbaka – så var första programmet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS