Hen tvingades lämna ”Masked singers” kvartsfinal


– Jag är väldigt stolt över att ni trodde att jag var en sportstjärna, sade Korpen som trots allt var rätt nöjd med sin insats efter att ha röstats ut ur kvällens ”Masked singer”.

ANNONS
|

Inför kvällens ”kvartsfinal” återstod sex av de tolv tävlande – Voodoodockan, Draken, Enhörningen, Sjöbjörnen, Godisautomaten och Korpen. Det blev en avslutande duell mellan Draken och Korpen där Korpen till slut drog det korta strået och tvingades lämna ”Masked singer”.

Efter Coldplays ”Viva la vida” och Alice Coopers ”Poison” var det dags för att lyfta på den kraxande Korpens näbb och säga hej till ... Robert Wells!

LÄS MER:Tv-toppen: "Masked singer" sågs av flest

Därmed prickade Pernilla Wahlgren in ännu en rätt gissning då hon tveklöst hävdade att det var Robert Wells under masken, när de andra i panelen hade gissat på allt från Tommy Körberg och Niklas Strömstedt till Joe Labero och Thomas Ravelli.

ANNONS

– Jag har haft så kul i den här masken och jag är väldigt stolt över att ni trodde att jag var en sportstjärna, strålade Robert Wells mot panelen efter att programledaren David Hellenius sin vana trogen tryckt upp en mikrofon i ansiktet på den utröstade figuren och frågat hur det kändes.

”Jävligt ballt och prestigelöst”

När GP når Robert Wells har det gått ett par månader sedan programmet spelades in och mästerpianisten har hunnit samla sina intryck – som fortfarande är till 95 procent väldigt positiva.

– Det var jävligt ballt att få göra något annorlunda och helt prestigelöst. Det enda riktigt jobbiga, förutom att dölja mitt deltagande för våra barn, har varit värmen. Det var så otroligt hett under dräkten och sedan alla lampor på det ... jag fick nästan panik, skrattar Robert Wells.

LÄS MER:Hen tvingades lämna ”Masked singer”

Däremot hade han inget emot att sjunga, dansa, rappa eller hänga i linor ovanför scenen i en steampunk-doftande korpdräkt och sjunga ”Phantom of the opera”.

– Om någon hade föreslagit för fyra-fem år sedan att jag skulle rappa i en fågeldräkt på bästa sändningstid i TV4 så hade jag nog tackat nej, så mycket kan jag säga.

Trodde han var Ola Salo eller Tommy Körberg

Det var inte bara maskeradmomentet som var nytt för Robert Wells, efter att ha turnerat med ”Rhapsody in rock” i 30 år och alltid lett konserterna från den relativa tryggheten bakom sin flygel, var det en rejäl utmaning att kliva fram i strålkastarljuset och sjunga själv – fågeldräkt eller inte.

ANNONS

LÄS MER:Så ska TV4 stoppa spoilers i ”Masked singer

– Jag har hela tiden bjudit in andra att stå längst fram på scenen och är väldigt förtjust i folk som verkligen kan sjunga, vilket jag alltså inte kan. Men jag fick enormt mycket hjälp av TV4:s röstcoach Susanne Bertlin.

Ändå har panelen gissat på både Ola Salo och Tommy Körberg ...

– Helt otroligt! Vilken ära. Det är ju det finaste betyget man kan få. Men panelen har ju galna och väldigt roliga gissningar.

Så nu ska du börja sjunga vid flygeln?

– (skratt) Ja du ... vi får väl se. Lite blodad tand har jag faktiskt fått.

Tre av figurerna möts i finalen om två veckor

Förutom Robert Wells har sedan tidigare även Sven Melander (Pingvinen), Christina Schollin (Geten), Lotta Schelin (Jokern), Victoria Silvstedt (Isvargen), Kikki Danielsson (Monstret) och Nassim Al Fakir (Roboten) tvingats lämna programmet.

LÄS MER:Hen fick lämna kvällens ”Masked singer” i TV4

Fem figurer återstår nu, Voodoodockan, Sjöbjörnen, Draken, Enhörningen och den segertippade Godisautomaten. Ingen utanför produktionen vet vilka som döljer sig under maskerna, men av gissningarna på nätet att döma kan det handla om en före detta slalomåkare, en skådis, en sångare (!), en komiker och en tv-profil.

Två av dem avslöjas och försvinner hur som helst nästa fredag och tre går till finalen om två veckor.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS