Hen tvingades lämna ”Masked singer”

– My god vilken utmaning! Jag har haft så sjukt kul.
Den entusiastiska Roboten hade gärna fortsatt i tävlingen men på fredagskvällen var det hens tur att lyfta på masken och tacka för sig i ”Masked singer”.

ANNONS
|

OBS, spoileralert! Läs vidare på egen risk.

På fredagskvällen tuffade TV4:s tittarsuccé ”Masked singer” vidare med sin sjätte vecka och kampen stod nu mellan Draken, Voodoodockan, Korpen och Roboten. Efter en avgörande duell mellan Korpen och hans version av Mikael Rickfors 1980-talshit ”Vingar” (nej han spelade inte gitarr på riktigt, Pernilla!) och Robotens egen take på Kaliffas ”Helt seriöst” blev det Roboten som tvingades lämna programmet.

LÄS MER:Så ska TV4 stoppa spoilers i ”Masked singer

Efter publikens och panelens sedvanliga mässande ”av med masken, av med masken, av med masken ...” lyfte programledaren David Hellenius av Robotens hjälm och fram tittade först en krullig kalufs och därunder en brett leende – men också lätt besviken – Nassim Al Fakir.

ANNONS

– Givetvis hade jag velat vara kvar i tävlingen och gå hela vägen, men men ... my god, vilken utmaning! Jag har haft så sjukt kul, säger Nassim Al Fakir efter att ha gått utomhus och stängt en dörr bakom sig.

LÄS MER:Hen fick lämna kvällens ”Masked singer” i TV4

För när GP nådde Nassim Al Fakir på torsdagseftermiddagen visste varken hans söner eller mamma om att det var han som gömde sig under Roboten på ”Masked singer”, även om de haft sina aningar.

– Min yngsta son sade tidigt i programmet att ”Roboten låter som dig pappa” och min mamma har varit sådär ”men kom igen, berätta nu, visst är det du ...”, skrattar Nassim Al Fakir.

Men den enda som fått reda på hans hemlighet var sambon Lina Hedlund, som annars hade undrat var det var för hemligheter hennes man höll på med.

Måns och Nour gissade rätt med en gång

Men faktum är att även panelen spikade honom ganska snabbt. Redan efter de tidiga ledtrådarna och Robotens första nummer med Teddybears ”Cobrastyle” för ett par veckor sedan så tippade både Måns Zelmerlöw och Nour El Refai på att det var Nassim Al Fakir som gömde sig under masken.

LÄS MER:Isvargen fick lämna kvällens ”Masked singer”

– Det kändes såklart lite dubbelt. Jag hade gjort allt jag kunde för att hålla igen och röra mig så försiktigt som möjligt på scen och ändå kände de igen mig. Samtidigt tänkte jag att det var lite coolt också, att hur jag än gör så blir det 100 procent Nassim Al Fakir – det är rätt ballt. Jag brukar ju inte förutsätta att folk vet vem jag är.

ANNONS

Under programseriens gång kom förslagen ändå att sticka iväg åt flera olika håll. Innan Nassim Al Fakir tog av sig masken hade panelen gissat på såväl Anders Tegnell och Bingo Rimér som Ulf Elfving och Kodjo Akolor.

LÄS MER:”Masked singer” – nu börjar TV4:s galna jakt

– Det har varit superkul och nu hoppas jag kunna fortsätta sjunga i en eller annan form, säger Nassim Al Fakir, som tidigare främst har spelat trummor och vars syskon alla sysslar med musik.

Al Fakir – en musikalisk familj

Två av hans bröder är klassiska musiker och spelar valthorn respektive bastuba och en av låtarna som Roboten valde att framföra under tävlingen, Axwell & Ingrossos EDM-hit ”Sun is shining”, är till och med skriven av Nassims lillebror, den multimusikaliske Salem Al Fakir.

– Jag valde låtar som skulle fungera för Roboten, men just med ”Sun is shining” tänkte vi också att det skulle vara en kul ledtråd från min lillebror till mig, skrattar Nassim Al Fakir, som trots en viss besvikelse ändå ser fram mot att kunna berätta för sina söner att det hela tiden var han som dolde sig under den gröna masken.

– Jag älskar den där masken och har känt mig trygg under den! Hoppas TV4 låter mig få behålla den.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS